Hırslı ve Realist Olmak Zorundayız!
Vitor Pereira: “En iyi seviyemizde olmak mecburiyetindeyiz”

Stadımızda gerçekleştirilen basın toplantısında ilk olarak söz alan Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, yaptığı maç değerlendirmesinde şunları söyledi:

“İyi bir rakiple karşılaşacağız. Bizde iyi bir takımız. Hırslı bir şekilde saha olacağız, bu turu geçmeyi tüm hırsımızla istiyoruz. İyi konsantre olmalıyız ve iyi bir maç çıkarmalıyız. En iyi seviyemizde olmak mecburiyetindeyiz. Bu turu geçmek için kapasitesi olan bir takımız.”

Simon Kjaer: “İki harika maç olacak”

Simon Kjaer de,  “Maç için sabırsızlanıyorum. İyi bir mücadele olacak. İyi bir hedef, tur. Monaco güçlü bir takım, biz de kendimizden eminiz. İki harika maç olacak” dedi.

Vitor Pereira: “An’ları iyi oynamalıyız”

Hazırlık sürecine değinen ve takım ile ilgili bilgiler veren Portekizli çalıştırıcı, “Alışık olduğumuz bir sezon öncesi geçirmedik. Geçtiğimiz sezonun son maçını biz oynadık. (Türkiye Kupası Finali) Tatil için kısa zamanımız oldu. Avrupa Şampiyonası’nda görev alan oyuncularımız kampa geç katıldı. 3 oyuncumuz cezalı, 3 oyuncumuz da sakat. Bu maça hazırlık sürecimiz 4 hafta dahi değildi. Tam takım 2 hafta çalıştı. Bu tarz engeller oldu. Bu seviyedeki maça hazırlanmak için ideal zaman olmadı. Bu şartlarda bile bu maçı kazanacak kapasitedeyiz. Hırslı ve realist olmalıyız. Böyle turnuvalarda ufak hatalar her şeye neden olabilir. An’ları iyi onamalıyız. Bu maçın anahtarı bu. Maçta kazanmaya giden yol bu olacak” diye konuştu.

Martin Skrtel’in takıma yeni katılması sonrasında yarın sahada olup olmayacağı yönündeki soruya Portekizli çalıştırıcı, “Aramıza katılalı az zaman oldu, şu anda takımı bu şekilde duyuracak durumda değilim. O yüzden yarını bekleyelim, görelim” yanıtını verdi.

Vitor Pereira: “Cebimizde alternatif bir sistem olmalı”

Oyun sistemiyle ilgili de deneyimli çalıştırıcı, “Geçen sezon boyunca ve sezonun bittiği andan bu sezonun başladığı ana kadar bu konu üzerinde uzun uzun düşünme fırsatı buldum. Bu takımın iki sitemi birden oynama gerekliliğini hissettiğim için bu kararı aldım. Türkiye Ligi’nin yapısından dolayı bu kararı aldım. 2 farklı sistemde oynayabilmemiz gerekiyor. Cebimizde alternatif bir sistem olmalı. Daha önceki çalıştırdığım takımları be yapıda oynattım. Bu yapıyı yıllardır tanıyorum. Benim için yeni bir şey değil. Takımımızın daha önde basmasını, oyunu daha fazla domine etmesini ve daha çok topa sahip olmasını istiyorum. İnanıyorum en iyi düzeye geleceğiz” dedi.

Vitor Pereira: “Stadı tıklım tıklım doldururlar”

Taraftarları maça çağıran Vitor Pereira, “Taraftarları fethedebilmek ve onları kazanabilmek için her zaman maç kazanmak zorunluluğumuz söz konusu. Bu sadece Türkiye için değil, her yerde geçerli. Taraftarlarımız şu bilsinler ki; çok sayıda yeni oyuncumuz var. Bu maça hazırlık sürecimiz kısa oldu.  Umarım yarın stadı tıklım tıklım doldururlar, yanımızda olurlar. Yeni oyuncularımıza “Bir hoş geldin” derler. Takımla olduklarını herkese gösterirler. Biz çalışarak sorumluluklarımızın bilincinde,  onları mutlu etmek için çabamızı göstereceğiz. Onlara kupalar getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Vitor Pereira: “Geçişleri iyi yapmalıyız”

Neleri yapmaları, neleri yapmamaları gerekenleri anlatan Portekizli çalıştırıcı, “Monaco iyi savunma yapan takım. Blok halinde kompakt bir şekilde hep birlikte  agresif oyun sergiliyorlar. Hızlı oyuncularıyla kontraya çıkıyorlar. Eleme maçları hatalarla şekilleniyor. Turun anahtarı iyi konsantre, iyi savunma, atakları değerlendirmek. Kolay top kaybetmemeliyiz. Topa ne kadar sahip olursak, o kadar iyi. Geçişleri iyi yapmalıyız. Çok risk alamayız. Çok risk sizi hatalara sürekler. En önemlisi olgun olmalıyız. Turu geçen iki maç sonunda belli olacak. Bunu aklımızdan çıkarmadan oynamalıyız” diyerek sözlerini noktaladı.

Simon Kjaer: “Bu noktada olmaktan dolayı mutluyum”

Kaptanlıkla ilgili soruya Kjaer, “Geçen yıl olduğu gibi yapabildiğim en büyük katkıyı yapmaya çalışacağım. Kaptanlığın tabi ki size getirdiği bazı sorumluluklar var. Bu durum beni çok fazla değiştirmeyecek. Hem sah içinde, hem saha dışında her zaman zaman takıma yardımcı olmaya çalışacağım. Bu noktada olmaktan dolayı mutluyum” yanıtını verdi.

Simon Kjaer:  “Kuvvetli bir savunmamız olacak”

Değişen oyun sistemiyle de Danimarkalı stoper, “Eskisi gibi her şey hemen olamaz. Teknik heyetimiz ve hocamız için kolay bir dönem olmadı. Geliştirmemiz gereken noktalar var. Takımın kalitesine inanıyorum ve bir sorun olacağını düşünmüyorum. Kuvvetli bir savunmamız olacak” ifadelerini kullandı.

Simon Kjaer:” Falcao üst düzey bir oyuncu”

Monaco’nun forveti  Radamel Falcao ile ilgili de Simon Kjaer, “Üst düzey bir oyuncu ve bitirici. Çok büyük takımlarda oynadı. Eski başarı durumunda değil. Eskiye göre bir anlamda gerileme var. Savunmada kimsenin haddi değildir, Falcao’yu ciddiye almamak. Onun karşısına çıkmak için sabırsızlanıyorum. Biz büyük maçları bekleriz, yüksek kalitede maç olacak” dedi. 

Simon Kjaer: ”En iyi şekilde uyum sağlamaya çalışıyoruz”

Savunmaya yeni katılan isimlerden Skrtel ile ilgili soruya da Kjaer, “Kısa bir süre oldu takıma katılalı ama onunla birlikte savunmada çok oyuncumuz var.  Sık sık konuşuyoruz. Düşüncelerimizi birbirimize aktarıyoruz. En iyi şekilde uyum sağlamaya çalışıyoruz. En iyi sonucu almak ve çözüm için çalışıyoruz. Gidişat pozitif yönde” yanıtını verdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku