Halterde Gençlerin Başarısı!

 Bayanlar 53 kiloda yarışan milli sporcu Sema Acartürk, koparmada 80 kilo ile altın, silkmede 103 kilo ile gümüş ve toplamda 183 kilo ile 1 altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.
Aynı kiloda yarışan diğer sporcu Ayşegül Çoban Başol ise koparmada 77 kiloyu üç hakkında kaldıramadı. Silkmede ise 104 kilo ile altın madalya kazanan Başol toplamda dereceye giremedi ve 1 altın madalya kazandı.
58 kiloda ülkemizi temsil eden sporcu Rabiya Zengin koparmada 85 kilo ile gümüş, silkme 90 kilo ile 7. ve toplamda 175 kilo ile 6. oldu.
DANİYAR ISMAYİLOV’DAN 1 ALTIN 2 GÜMÜŞ MADALYA
Erkekler 69 kiloda yarışan Daniyar Ismayilov, koparmada 153 kilo ile altın, silkmede 175 kilo ile gümüş toplamda 328 kilo Avrupa ikincisi oldu.
Erkekler 62 kiloda yarışan sporcu Emre Büyükünlü koparmada 118 kiloyu üç hakkında kaldıramadı, silkmede ise 146 kilo ile gümüş madalya kazanan büyükünlü toplamda dereceye giremedi ve 1 gümüş madalyanın sahibi oldu.
Aynı kiloda yarışan sporcu Emre Malakçı, koparmada 110 kilo ile bronz, silkmede 126 kilo ile 5. toplamda 236 kilo ile 4. oldu. Erkekler 77 kiloda yarışan sporcu Süleyman Rüzgar ise toplamda 4. oldu.
Halter Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar genç sporcuların gelecekte bu başarılarını arttırarak devam ettireceğine inandığını belirterek, "Bu başarıda emeği geçen başta antrenörlerimiz olmak üzere sporcularımız ve sporcularımızın ailelerini tebrik ediyorum." dedi.
Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nın üçüncü gününde Türkiye'nin toplam madalya sayı 7 Altın, 9 Gümüş ve 4 Bronz olmak üzere toplam 20 madalyaya ulaştı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku