Doğuya Futbol Dopingi!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan gençler, ülke futbolunun efsane isimleriyle bir araya gelecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında ülke futbolunun efsane isimlerinden Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültekin, Semih Yuvakuran gibi isimler Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan gençlerle çeşitli etkinlikler kapsamında bir araya gelecek.

Proje ile gençlerde ideallerini gerçekleştirme yolunda yeni bir vizyon oluşturması ve fırsat eşitliği sağlanarak bölgeler arası gelişmişlik farkı algısının azaltılması gibi hedefleniyor. Ayrıca bölgede yaşayan gençlerin spora özendirilmesi gibi amaçlarda taşıyan projenin ilk ayağı Ağustos-Kasım aylarında gerçekleştirilecek. İlk etapta 13 şehrin gezileceği projenin, 2015 yılında Mart-Mayıs aylarında 15 şehirle devam etmesi amaçlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bakanlık olarak sadece tesisleşme anlamında önemli işlere imza atmakla kalmadıklarını belirterek, "Bu tesislere gidecek sporcu kardeşlerimize ve spor severlere yönelik sosyal, kültürel projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. Bu güzel projemiz de onlardan biri. Bir dönemin efsane isimlerinin bölge halkıyla büyük bir buluşma gerçekleştireceğini düşünüyorum." dedi.

'Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor' projesi kapsamında Bakanlığın Doğu ve Güneydoğu'da bulunan Gençlik Merkezlerindeki ve KYK yurtlarındaki gençler, efsane futbolcularla bir araya gelecek.

Paneller, soru-cevap bölümleri ve sohbet gibi farklı etkinliklerin olduğu projede, ünlü sporcularla gençler arasında halı saha maçları da düzenlenecek. Ayrıca, gençlik merkezlerinde etkinliğin yapıldığı ilin yöresel ve kültürel özelliklerine göre farklı programlar da düzenlenecek. Proje ilk olarak 13 Ağustos günü Van'da başlayacak ve sırasıyla Hakkari, Kars, Şırnak, Muş, Siirt, Batman, Iğdır, Mardin, Bingöl, Ağrı, Bitlis ve Elazığ illerinde düzenlenecek.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Büyükşehir sporcusundan büyük gurur
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı karate sporcusu Fatih Şen, Bosna Hersek’te düzenlenecek olan ve...

Haberi Oku