SİYASET:
Talipoğlu: 'Hangisi Terörist?'

Gazeteci Tayfun Talipoğlu, Musul konsolosluğumuzu ağır silahlarla basarak 80 Türk'ü rehin alan İŞİD'e terör örgütü diyemeyen Başbakan ve hükümetin, yurt içinde ve dışında eğitim faaliyetleri sürdüren bir cemaati terörize ettiğini, ayrımcılık, ötekileştirmeye tabi tuttuğunu söyledi. Talipoğlu, "Bu ülkede çok güzel yollar yapabilirsiniz, köprüler yapabilirsiniz ama, bu ülke insanı birbirine düşürüyorsanız, o zaman bir problem var. Bu ülkeyi yönetemiyorsunuz demektir. Bu ülke insanı birbirine düştü." tespitini yaptı.

Samsun’un Bafra İlçesinde yaptığı ziyaretler esnasında bir işyerinin açılışını yapan gazeteci, televizyon program yapımcısı Tayfun Talipoğlu, son zamanlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cemaat üzerine yaptığı saldırırlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Talipoğlu, ’’Bu ülkede artık üretiminden söz etmeli. Yapılandan söz etmeli. Biz hep sürekli olarak 'o dedi, bu dedi' diyor, üretimden söz etmiyoruz. İnsanları damgalamak, insanları kategorize etmek. Yine 'o şucu, bucu, parelelci, bilme ne' diyerek insanları tedirgin etmeye kimsenin hakkı yok. Yani 28 Şubat sürecini tu kaka diyerek eleştirenler 28 Şubat sürecinden daha beter süreç yaratmak bence herkesi rahatsız ediyor. Bundan AK Parti içerisindeki arkadaşlar da rahatsız oluyor. Efendim kadrolaşma olmuş. 12 yıl sonra iktidarın bu konudan rahatsız olması, şikayet etmesi enteresan. Birde eleştiri yaparken vicdanı olmak gerekir. Yani haşhaşiler gibi söylemler bu ülkeye zarar veriyor, insanları geriyor. Bu ülkede çok güzel yollar yapabilirsiniz, köprüler yapabilirsiniz ama bu ülke insanı birbirine düşürüyorsanız o zaman bir problem var. Bu ülkeyi yönetemiyorsunuz demektir. Bu ülke insanı birbirine düştü. Dünyanın her tarafında okullar var, oraları kapatmak istiyorsunuz. Ama halen bayrak dalgalanıyor oralarda. Türkçe konuşuyor dünyanın her tarafında çocuklar. Doğru mudur bu uygulama? Bir sürü memur tedirgin. Bir sürü insana araştırma geliyor. Bu insanlar ne yaptılar.‘’ diye sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlarına emir vererek ‘cemaatin önünü’ kapatın talimatı ile Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel'in cemaate ait olduğu öne sürülen Toros Koleji'nin imarını iptal ettiğinin hatırlatılması üzerine Talipoğlu, şunları söyledi: ’’Bunu Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel’in yapacağına aklımın ucundan bile geçmezdi. Ama insanların ticaretini engellemek, insanlara bu tür baskılar uygulamak yanlıştır. Haksızlık karşısında sessiz kalmayalım. İnanır mısınız bu haksızlığa bu halk cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cevabını verecektir. Daha düne kadar yaşadığınız insanlara yapılan haksızlıktır. Yani sizler IŞİD’e terörist diyemeyeceksiniz, Musul diyeceksin. Ama kalkacaksın bunlar terörist cemaat, geziciler terörist. Ama IŞİD değil. Artık bunu görsün halkım.’

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Fatih Mehmet Maçoğlu: ''Birlikte...
Türkiye Komünist Partisi Kadıköy Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu X hesabından yaptığı paylaşımla...

Haberi Oku

banner108