SİYASET:
Sisi'nin Yemin Törenine Kordiplomatik Katılım.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mısır'da Cumhurbaşkanı seçilen Abdülfettah Sisi'nin yemin törenine Türk diplomatın katıldığını doğruladı. Arınç, "Sisi'nin yemin törenine kordiplomatik davet edilmişti. Biliyorsunuz Mısır ve Türkiye şu anda diplomatik temsilci açısından asgari düzeydedir. Bir maslahatgüzarımız var o da davete icabet etti ve yemin törenini diğerleriyle birlikte izledi." dedi.

Başbakanlık Merkez Bina'da yaklaşık 3,5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Bülent Arınç, basın mensuplarının da sorularını cevapladı. Bülent Arınç, CHP-MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday olarak İslam İşbirliği Teşkilatı Eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu göstermesiyle ilgili bir soru yöneltildi. Arınç, "Hükümet sözcüsü sıfatıyla bu soruya beyanda bulunmanın ne kadar doğru olacağını bilmediğini" belirterek, kendisinin AK Partili olduğunu ve AK Parti hükümetinin bir bakanı olduğunu ifade etti. Arınç, "Ben söyleyebileceğim tek şey AK Parti’nin adayı Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaktır. Şu anda ismen açıklanmadı ama herkes de biliyor ki; ‘şu kişi olacaktır’ diyorsunuz o olsun veya bir başkası olsun AK Parti kimi aday gösterirse eminim ki milletimiz onu seçecektir.” şeklinde konuştu.

"CHP TABANI İHSANOĞLU ALEYHİNDE ÇALIŞACAK"

Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanıdığını ve ilişkilerinin geçmişten buyana iyi olan bir insan olduğun ifade eden Arınç, "Bilim adamıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Genel Sekreterliğini yapmıştır. Bilim adamıdır. Kahire’de doğduğu ve aslen Yozgat’ta aileye mensup olduğunu biliyorum. Şahsı üzerinde olumlu veya olumsuz bir söz söylemek durumunda değilim. Ancak şunu söyleyebilirim: Bir taraftan sayın Bahçeli bir taraftan sayın Kılıçdaroğlu kapı kapı dolaştılar. Binde birler oranında oy alan partilere bile gittiler. Bunların içinde Haydar Baş’ın partisi de dahil olmak üzere. Mutlaka BBP, SP’ye de gittiler. Bütün meslek kuruluşlarını ziyaret ettiler. O çok değerli sanatçılarımızla toplantılar yaptılar. Sonunda iki partinin genel başkanı bir isim üzerinde anlaşmış gibi görünüyor. Peki diğer partiler? Diğer sivil toplum kuruluşları, diğer meslek kuruluşları… Onların bu konudaki bir karanını şu ana kadar duymadım. MHP Genel Başkanı bu şahsın taşıdığı değerler bakımından veya dünya görüşü bakımından kendilerine çok yakın olduğunu bildiği için hiçbir itirazı olmadı. Ama CHP içerisinde Kılıçdaroğlu’nun dışında hemen hemen herkes bana ulaşan bilgiler içerisinde bir kısmı saygı sınırlarını da aşarak bu şahsı kötülemekten geri kalmadı” ifadelerini kullandı.

MHP tabanını bir ölçüde Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceğini ancak CHP’nin tabanında İhsanoğlu’nu desteklemeyeceğini hatta aleyhinde çalışabilecek çok insanın bulunduğunu iddia eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer iki partinin anlaşmasıyla bu iş olacaksa diğer bütün temaslarda dikkate alınması gereken hususlar göz ardı edilmişse böyle bir adayın Cumhurbaşkanlığı seçiminde iddiasının ne kadar olacağını sizler takdir edin. Bu kadarla söyleyeyim ama aday olarak bu kesinleşecekse bildiğiniz gibi en az 20 milletvekilinin kendisini aday göstermesi gerekir. Bu sayı çok kolaydır. İkincisi de kendisinin böyle bir görevi kabul etmesi gerekir. Bana ulaşan bir bilgi ne kadar doğrudur bilmiyorum. Sayın İhsanoğlu bu konuda büyük bir sevinç içerisindedir. Adaylığı da kabul edecek gibi birkaç cümle söylemiştir. Ben bundan ötesini söyleme noktasında değilim.”

"DİYARBAKIR'DA BAYRAĞI İNDİREN ŞAHIS YAKALANMADI"


Arınç'a ayrıca Diyarbakır'da Türk bayrağını indiren şahsın yakalanıp yakalanmadığı soruldu. Arınç, "İçişleri Bakanı çalışma ziyareti için ABD'de ama konu hakkında bilgi alıyoruz. Benim bilebildiğim kadarıyla kimliği belli olsa bile şahıs yakalanmış değil. Daha önce gözaltına alınanlar oldu ama onlar da serbest bırakıldı. Henüz yakalanmadı ama soruşturmalar devam ediyor." şeklinde konuştu.

"HAŞİMİ VE BAŞKALARI MUSUL İÇİN DEVREDE"

Bülent Arınç, bir başka soru üzerine de Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi'nin Musul konusunda devrede olduğunu belirterek, "O ve başkaları da içindedir." diye konuştu.

Türkiye'nin Mısır politikasında bir değişiklik olup olmayacağı da sorulan Arınç, Türk temsilcisinin, Cumhurbaşkanı seçilen Sisi'nin yemin törenine katıldığını doğruladı: "Sisi'nin yemin törenine kordiplomatik davet edilmişti. Biliyorsunuz Mısır ve Türkiye şu anda diplomatik temsilci açısından asgari düzeydedir. Bir maslahatgüzarımız var o da davete icabet etti ve yemin törenini diğerleriyle birlikte izledi."

KOMİSYON SORUSUNU CEVAPSIZ BIRAKTI

Bülent Arınç'a ayrıca daha önceki sözleri hatırlatılarak, AK Parti'nin 4 bakanla ilgili komisyona üye bildirmemesine ilişkin "Bir önceki Bakanlar Kurulu sonrasında size, AK Parti'nin Meclis'te 4 bakanla ilgili kurulan soruşturma komisyonuna üye bildirmemesini sormuştuk. Siz de "Bir hafta içinde bildirmezse o zaman kasıtlı bir gecikmeden bahsedilebilir. Bunun sorumlusu AK Parti Grubu olur." demiştiniz. Bu açıklamanızın üzerinden iki hafta geçti ve AK Parti isim bildirmedi. Hala aynı düşüncede misiniz, AK Parti'nin üye bildirmemiş olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklinde bir soru yöneltildi. Arınç, şu şekilde cevapladı: "Söylediğim sözleri dün gibi hatırlıyorum. Hatırlatmanıza gerek yok. Böyle bir durumda ne yapılması gerektiğini muhalefet partileri çok iyi bilirler. Sizler de gazeteciler olarak sürekli bunları yazarsınız, kamuoyunun duyarlılığını her gün göz önüne getirirsiniz benim kendi grubumla ilgili olarak bundan fazla söyleyebileceğim ne olabilir? Madem ki bildirilmemiştir onlara soracaksınız 'neden bildirmiyorsunuz' diye. Onların söylediği sözler sizi tatmin etmiyorsa eleştireceksiniz veya hala bildirmediler diyeceksiniz. Ben artık devrede değilim sordunuz cevabını verdim. Artık önümüzde tatile gidiyor bu tatile kadar bildirilecek mi bildirilmeyecek mi, gerçekten bu dört bakanla ilgili soruşturma önergesinde acaba görüşünü belirtmemiş tarafsız kalabilmiş veya ihsası reyde bulunmamış milletvekili sıkıntısı mı çekiliyor? Bunları sizin gibi araştırmacı gazetecilerin o güzel sorularınızın cevabını bulmanız lazım. Bulacağınızdan da eminim."

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Fatih Mehmet Maçoğlu: ''Birlikte...
Türkiye Komünist Partisi Kadıköy Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu X hesabından yaptığı paylaşımla...

Haberi Oku

banner108