SİYASET:
Kaplan: ABD ziyareti olumlu ve önemli

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, BDP heyetinin ABD ziyaretine ilişkin ''Bu tür ziyaretler, Kürt sorunun çözümünde demokratik kanalları açmak, barış için yeni bir anayasa sürecinde uygun iklimi yaratmak açısından çok önemli ve olumludur'' dedi.

Kaplan, BDP Genel Başkanı Selahatin Demirtaş ve beraberindeki heyetin ABD temaslarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Bu ziyaretin son derece normal olduğunu, BDP'nin, Türkiye'nin demokratikleşmesinde, Kürt sorunun çözümünde önemli bir misyonu olduğunu ifade eden Kaplan, şunları söyledi:

''Siyasi parti olarak duruşumuzu ve görüşümüzü anlatmak için bu tür ziyaretleri yapmamızdan daha doğal bir şey olamaz. Aslında bu tür ziyaretler, Kürt sorunun çözümünde demokratik kanalları açmak, barış için yeni bir anayasa sürecinde uygun bir iklimi yaratmak açısından çok önemli ve olumludur. Kusura bakmasın hükümet, bizim ikinci dönemimiz ama onların yaptıkları ve yaşadıklarına karşı biz de ustalaştık, diplomasiyi onlar kadar öğrendik.''

Kaplan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonuna eşli katılımla ilgili ise ''9,5 yıl sonra da olsa sayın Başbakan'ın eşiyle birlikte böyle bir resepsiyona katılabilmesine sevindim. Çünkü biz başından beri başörtüsüyle ilgili yasaklara karşı duran bir partiyiz'' dedi.

Öte yandan Kaplan, TMMOB Ankara Mimarlar Odası üyelerini kabul etti.

Mimarlar, yarın ''Kentsel Dönüşüm Yasasıyla'' ilgili yarın TBMM Dikmen Kapısı'nda yapacakları eyleme destek istedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Fatih Mehmet Maçoğlu: ''Birlikte...
Türkiye Komünist Partisi Kadıköy Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu X hesabından yaptığı paylaşımla...

Haberi Oku

banner108