SAĞLIK:
TÜBERKÜLOZ ÖLÜMCÜL OLMAYA DEVAM EDİYOR

Dünya Tüberküloz Günü kapsamında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz, tüberkülozun (Verem) hava yolu ile bulaşan, başta akciğerler olmak üzere tüm organları tutabilen bulaşıcı bir hastalık olduğunu dile getirdi. Dünyada her dakika 3 kişi tüberküloz nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çeken Dr. Yavuzyılmaz, “Ayrıca 2019 yılında dünyada yaklaşık 10 milyon yeni tüberküloz vakası görüldüğü ve 1 milyon 400 bin kişinin de tüberküloz nedeniyle öldüğü bildirilmektedir” dedi.
Türkiye’de başarı ile yürütülen ‘Ulusal Tüberküloz Kontrol Programı’ sayesinde her yıl hasta sayısında azalma gözlendiğine dikkat çeken Dr. Yavuzyılmaz, “Tüberküloz ve dirençli tüberküloz hastalarının tedavisinde kullanılan birinci ve ikinci seçenek ilaçlar Bakanlığımız tarafından temin edilerek, ücretsiz olarak sağlık kuruluşlarına ve hastalarımıza ulaştırılmaktadır. Hastaların tedavisini düzenli olarak sürdürmek ve tamamlanmasını sağlamak amacıyla 2006 yılından beri DSÖ’nün önerdiği ve DGT dediğimiz Doğrudan Gözetimli Tedavi uygulanmaktadır. DGT hastanın ilaçlarını doğru ve tam olarak içtiğinden emin olabilmek için her doz ilacın bir sağlık personelinin veya başka bir görevlinin gözetiminde içirilmesidir” şeklinde konuştu.
Destek Sağlanıyor
Tüberküloz hastalarının tedavi süresince işgücü kaybına uğramaları gibi nedenlerle psiko-sosyal desteğe ve maddi yardıma ihtiyaç duyabildiğini vurgulayan Dr. Yavuzyılmaz  “Bu kapsamda Bakanlığımız ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında bir protokol imzalanarak ekonomik ve sosyal güçlükler yaşayan hastalara düzenli aylık nakdi sosyal yardım verilmeye başlanmıştır” ifadelerini kullandı.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Uzmanından uyarı: ''Seçim sağlığınızı...
Adaylar ve kampanyada çalışanlara kendinize zaman ayırın uyarısını yapan Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Mehmet...

Haberi Oku

banner108