SAĞLIK:
Gıda Güvenliği Tüyoları!

 SON KULLANMA TARİHİNE DİKKAT EDİN
Bilinçlenen tüketici kitlesi sayesinde gıda güvenliğinin son zamanlarda daha çok önem kazandığını anlatan Gizem Akgül, besinleri sağlıklı bir şekilde tüketmek ve saklayabilmek için onları tüketirken son kullanma tarihinin mutlaka kontrol edilmesini önerdi ve açılmış, hava almış ürünleri son kullanma tarihleri dolmuş olmasa bile kesinlikle alınmamasını belirtti.
Taze kırmızı etlerin +4 derecede 3 ila 5 gün saklanabilirken, tavuk ve hindi gibi etlerin ise 1-2 gün içerisinde mutlaka tüketilmesini öneren Diyetisyen Gizem Akgül, etin kırmızı renginde bozulmalar, kokusunda ve lezzetinde farklılıklar olduğunun fark edilmesi durumunda tüketilmemesini söyledi. Süt ve süt ürünlerini satın alırken pastorize edilmiş veya UHT işleminden geçmiş olmasına dikkat edilmesini vurgulayan Gizem Akgül, “Bu işlemler çiğ sütün hastalık yapan bakterilerden arındırılmasını sağlar. Açıkta satılan süt ve peynirler kesinlikle satın alınmamalıdır.” dedi.
Dyt. Gizem Akgül, “Yumurtayı buzdolabında ve yıkamadan muhafaza etmeye özen gösterin. Yumurtaları ancak tüketeceğiniz zaman yıkayın ve çatlak yumurtaları tüketmeyin.” diyerek kırıldığında yumurtanın sarısı dağılıyorsa bunun yumurtanın bozulduğunu gösterdiğini aktardı.
BESİNLERİ UYGUN KOŞULLARDA SAKLAMAMAK ZEHİRLEYEBİLİR!
“Çoğu zehirlenme durumu, besinlerin pişirildikten sonra doğru şekilde saklanmamasından kaynaklanmaktadır.” diyen Gizem Akgül, 2 saatten fazla uygun koşullarda saklanmayan yiyeceklerin tüketilmemesini, artan yiyeceklerin ise +4 derecenin altında olacak şekilde saklanmasını önerdi. Açıkta satılan her ürünün satın alınmaması gerektiğini vurgulayan Gizem Akgül, kilo almamak için de etiketli hazır gıdaları mümkün olduğunca az tercih etmek gerektiğini belirtiyor. Yiyeceklerin üzerlerindeki etiketleri okuma alışkanlığı edinilmesinin önemine dikkat çeken Gizem Akgül, “Yapılan araştırmalarda satın aldığı ürünlerin etiketlerini okuyan bireylerin kilo kontrollerini daha iyi sağladığı görülmüştür.” ifadesini kullandı.
Yaşam şeklinde davranış değişikliği yapmanın ve sağlıklı beslenmeyi bir alışkanlık haline getirmenin önemine dikkat çeken Gizem Akgül; “Unutmayın, hiçbir besin yasak değildir! Sadece sağlıklı olmak için ne yiyip ne yemeyeceğinizi gönüllü olarak bizim tercih etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Parkinson tedavileri yüzde 90 oranında olumlu...
Vücudun hareket kabiliyeti üzerinde çok önemli rolü olan dopamin isimli maddenin beyinde eksilmesiyle ortaya...

Haberi Oku