SAĞLIK:
ENERJİ DEPOSUNUN SIRRI AÇIKLANDI!

 Murat Hurma, ‘Bol Tahıllı Meyveli Ekmeği’nin yapılışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Normalde piyasada herkesin bildiği tam buğday, çavdar, yulaf, mısır ekmeği gibi ekmekleri herkes biliyor, bu yüzden bir farklılık yapmak istedim. Avrupa’da buna benzer ekmek çeşitleri vardı. Ben de neden bizim kuru meyveli, bol tahıllı bir ekmeğimiz olmasın dedim ve kolları sıvadım. Ekmeğin yoğurma aşaması ile pişme aşaması arasında 3.5 saatlik bir zaman geçiyor. Yapılan bu ekmeğin içerisine tam buğday unu, çavdar unu, yulaf ezme, ay çekirdeği içi, keten tohumu kavrulmuş malt unu karışımı sonucu bu ekmeğimiz ortaya çıktı.” dedi.

EKMEK DEĞİL ENERJİ DEPOSU

Yapılışı aşamasında içerisine çeşitli meyvelerden de takviye yaptığını belirten Hurma, “Kuru kayısı, kuru incir, fındık, yulaf ezme ve ay çekirdeği içi takviyesi yaptık. İçerisine koymuş olduğumuz bu malzemelerin özelliklerini araştırdığımda, hepsinin birbirini tamamlayan özelliğe sahip olduğunu gördüm. Vücuda faydalarına baktım, inanın saymakla bitmiyor. İnsanlar bu haberi okuduktan sonra belki diyecek ki sanki ekmek değil eczane sanacak ama gerçekten de öyle. İnsan vücuduna çok faydalı bir ekmek. İnsan vücuduna verdiği fayda bakımından normal bir ekmek ile 100 metre yürüyorsa bir insan, bol tahıllı meyveli ekmek ile 150 metre yürür diye ifade edebilirim.” diye konuştu. 

Ekmeğin kesinlikle vücuda zararlı olmadığını belirten Hurma, şunları ifade etti: “Beyaz ekmek vücuda zararlı ama zararlı olması yemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Mümkün mertebe az ekmek yiyeceğiz. Sofrada beyaz ekmek tüketiyorsak az ekmek, çok yemek yersek birbirini dengeleyebilir. Tahıl ekmeğini yediğinizde ekmek yeme oranınız düşecek, çünkü o ekmeği yediğinizde midedeki o suları çekerek hem mideyi rahatlatacak hem de midede şişeceği için tokluk hissi verecek.” 

Bu ekmeği şu an Urfa’da kimsenin yapmadığını da belirten Hurma, “Yapmış olduğum bu ekmeği şu an Urfa’da satışı yok. Ekmeği özel davetlerde sipariş üzerine yapıyorum.” dedi.
Hurma; ekmeği, Şanlıurfa 1.Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nda Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e de ikram ettiklerini söyledi.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çocuklarda Şiddet Eğilimi ve Dijital Tehlike:...
Günümüzde çocuklarda artış gösteren şiddet eğilimi, aileler için en büyük endişe kaynaklarından...

Haberi Oku