SAĞLIK:
EKLEM AĞRILARINDAN KANINIZLA KURTULUN!

Eklem ağrılarına "kendi kanınız" çözüm olabilir mi?

 

Evet. Son dönemde PRP olarak sıkça duyduğumuz kendi kanımızdan elde edilen "iyileşme, büyüme faktörlerinden, tamirci hücrelerden zengin" sıvı sadece kireçlenmiş eklemlerin değil tüm kıkırdak ve menisküs yaralanmaların, omurgadaki disklerden kaynaklı sinir kökü basılarımn, tendon problemlerinin, iyileşmeyen -kapanmayan yaraların tedavisinde kullanılabiliyor. Aynı zamanda ciltteki rejenerasyon yanı yenilenme etkisi ile yaşlanmanın getirdiği kırışıklıklar, çökmeler ve sarkmaların çözümü içinde estetik amaçlı kullanılabiliyor.

 

Basitçe anlatımla; normal kanın içinden "bu faktörlerin yüksek kontrasyonda bulunduğu"bir sıvı oluşturmak ve bunu; problemli, hasarlı yere enjekte etmek diyebiliriz.Bu istenen sıvıyı elde etmek için kullanılan kitlerde, bazı kalite standartlarım aramak CE,FDA ve Medikal Device Class gibi lazım.Burada doktorunuza güvenmeniz gerekiyor, çünkü bu kiti doktorunuz seçmiş oluyor. Elde edilen sıvının (bir tüpten)miktarı yaklaşık 4-5 ml, doktorunuz bunun ihtiyacınız olan bölümünü kullanabiliyor. Tarihçe olarak aslında yeni bir yöntem PRP ... 2000'li yıllardan itibaren kullanılıyor, ama popü1eritesini 2009 yılında Amerikalı bir sporcu da kullanmasıyla sağlıyor. Genellikle her hastaya 1-3 enjeksiyon yapılıyor.60 yaşın üstündeki hastalarda iyileşme biraz daha az. Yöntemin bir yan etkisi yok. Ülkemizde fiyatı;500-3.000 TL arasında değişiyor. Hastaların enjeksiyondan önce kullanıyorsa aspirin ve ağrı kesici (antienflamatuar) kesmeleri gerekiyor. Hatta antienflamatuar ilaçlar enjeksiyondan sonra da bir süre için verilmiyor. Çünkü; sistemdeki temel amaç vücudun doğal bir savunma mekanizması olan enflamasyonu sağlamak.

 

PRP aslında biomedical mühendislik teknolojisi ürünüdür. Güvendir ve pratiktir. Kanın ahmp, işlenmesi ve uygulanması, toplamda 10 dakika civarında bir süredir. Muayenehane ortamında bile yapılabilir.Halk arasında kök hücre yöntemi olarak da bilinen PRP aslında bu ifadeyi tam olarak kapsamasa da ,gelecek kök hücre ile yapılabilecek tüm tedaviler içinde bir umuttur.

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Uzmanından uyarı: ''Seçim sağlığınızı...
Adaylar ve kampanyada çalışanlara kendinize zaman ayırın uyarısını yapan Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Mehmet...

Haberi Oku

banner108