SAĞLIK:
DENGELİ BESLENME,  DİYABETTEN KURTARIR

Dünya genelinde yaklaşık 150 milyon kişinin hayatını etkileyen diyabet, halk sağlığı açısından önem arz etmeye devam ediyor. Bu denli yaygın olan diyabet konusunda, beslenme ve sağlıklı yaşama yönelik Öztimurlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilere seminer veren VM Medical Park Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Enes Çağrı Kaleli, “Yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmeli. Bireye uygun vücut ağırlığı sağlanmalı ve sürdürülmeli. İnsülin ve/veya ilaç zamanlarına ve dozlarına dikkat edilmeli .Yürüyüş gibi önerilen fiziksel aktivitelere özen gösterilmeli ve sigaradan uzak durulmalı” diye konuştu.

BESLENMENİN PÜF NOKTALARI…

Diyabette beslenme konusunda püf noktaları olduğunu vurgulayan Enes Çağrı Kaleli, “3 ana, 2-3 ara öğün şeklindeki bir beslenme düzeni öneriyoruz. Sadece karbonhidrat, yağ veya protein içeren bir düzen yerine her besin öğesinden yeterli miktarda olması kan şekerinin de dengeli ilerlemesinde önemli. Saat kaçırmamak ve öğünlerin arasını 2,5-3 saat tutmak, temel kurallardandır” dedi. Yapay tatlandırıcılara da değinen Kaleli, “Enerji içerenler fazla tüketildiğinde kan şekerini yükseltebilir. Diyet ürünler ise adına aldanılıp kullanılmamalı. Diyet ürünün içeriğinin bize uygun olup olmadığına bakılmalı. Dünya Sağlık Örgütü aspartam, sakkarin ve asesulfam-k gibi enerji içermeyen tatlandırıcıların az miktarda kullanılmasının zararı olmayacağını bildirmiştir” ifadelerini kullandı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Uzmanından uyarı: ''Seçim sağlığınızı...
Adaylar ve kampanyada çalışanlara kendinize zaman ayırın uyarısını yapan Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Mehmet...

Haberi Oku

banner108