SAĞLIK:
Boyun Fıtığı Olanlar Dikkat!

Fıtıklaşmanın boyun ağrısı yapabileceği gibi boyundan çıkan sinirlere baskı yaparak ellerde, kollarda uyuşma ve kuvvetsizliğe yol açabileceği bildirildi. Uzmanlara göre, önlem alınmazsa bu durum omurilik felcine kadar gidebiliyor.

Özel Ortadoğu Hastanesi Beyin Omurilik Sinir Cerrahisi Nöroşirurji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Kayacan, boyun fıtıklarının çoğunlukla cerrahi müdahaleye gerek kalmadan düzeldiğini belirtti. Kayacan, konu hakkında şu bilgileri verdi: "Bu nedenle boyun fıtıklarından kaynaklanan ağrıyı azaltmak için cerrahi dışı seçenekler değerlendirilir. Kısa dönemler dinlenme, servikal korse, ağrı kesici, kas gevşetici ilaçlarla fizik tedavi yöntemleri uygulanabilir."

Op. Dr. Mustafa Kayacan eğer 20 gün ya da 1 ay beklemekle ağrıda azalma olmazsa, kollarda, omuzda, ellerde güç kaybı varsa veya omurilik basus bulguları varsa, bunun yanı sıra özellikle kollarda ve bacaklarda kuvvetsizlik ve uyuşma görülürse cerrahi tedavi gerektiğini kaydetti. Her cerrahi girişimde olduğu gibi boyun fıtığı ameliyatlarında da bazı riskler olabileceğini ifade eden Kayacan, şunları ekledi: "Bunlar kanama, enfeksiyon, sinir ya da omurilik hasarı, boynun önden yapılan müdahalelerde ses kısıklığı, yutma güçlüğü ve özefagus trakea zedelenmesi olabilir. Genel olarak servikal müdahaleler çok başarılıdır, komplikasyonları daha azdır ve iyileşme süreleri daha kısadır."

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çocuklarda Şiddet Eğilimi ve Dijital Tehlike:...
Günümüzde çocuklarda artış gösteren şiddet eğilimi, aileler için en büyük endişe kaynaklarından...

Haberi Oku