POLİTİKA:
Ya Demokrasiyi Ya Diktatörlüğü Seçeceğiz!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeyi kimse bize altın kasenin içinde vermedi. Bu seçim çok önemlidir. Ya demokrasiyi, ya diktatörlüğü seçeceğiz. Demokrasiyi seçmek istiyorsanız. Ekmeleddin ihsanoğlu var.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Eklemeddin İhsanoğlu’na destek için Eskişehir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Odunpazarı meydanında düzenlenen mitinge katıldı.

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi ile iki kez tekrarlanan ve ikisinde de CHP’nin aldığı Mahmudiye ilçesine uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra, Odunpazarı meydanında binlerce Eskişehirli ile buluştu. Prof .Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Sandığa giderken, 3 kez düşünün. Nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalı. Çocuklarımıza güzel bir ülke bırakacaksak bunu düşünmeliyiz. Cumhurbaşkanın tarafsız olması lazım. Hiçbir siyasi partinin üyesi olmaması lazım. Bütün yurttaşlara eşit olması lazım. Bütük siyasi partilere eşit olması lazım. Bunun adı Ekmeleddin İhsanoğludur.” diye konuştu.

"14 SİYASİ PARTİ DESTEKLİYOR"

KIlıçdaroğlu 14 siyasi partinin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemesine dikkat çekerek, "Seçeceğimiz cumhurbaşkanı adayının yüksek ahlaki değerlere sahip olması lazım. Halkına yalan söylemesi gerekir. Halkına yalan söyleyen politikacının Cumhurbaşkanı olmaması gerekiyor. Arkasında bir toplu iğne kadar leke olmaması lazım. Sabahın köründe oğlunu arayıp paraları sıfırla dememesi lazım. Cumhurbaşkanının ayrıca ailesi ile birlikte güzel bir portre vermesi lazım. Bu çerçevede de Cumhurbaşkanı adaylarının değerlendirilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı adayının itibarlı olması lazım. Cumhurbaşkanı adayı itibarlı olacak ki konuştuğunun ağırlığı olsun. İhsanoğlunun bir ağırlığı var." ifadelerini kullandı.

"ESKİDEN TÜRKİYE’YE GELİNİRDİ"

IŞİD gibi teröristlerin eline silahı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Biz silahları Türkmenleri gönderiyoruz diyor. El Kaide ve IŞİD’e gönderiyor. İşte besledin kargayı oydun gözünü. Cumhurbaşkanı adayı olacak birisi ülkede başbakan iken, onun 49 görevlisi rehin tutulurken nasıl meydana çıkıyor. Sen ilk önce oraya git. Rehinelerimizi kurtar. Onun başbakanlığı döneminde Türk bayrağı indirildi. Cumhurbaşkanı seçeceğiniz kişi Türk bayrağını temsil edecek. Onun için bilgili, ahlaklı, deneyimli ve iyi bir yönetici olması gerek. İhsanoğlu iyi bir yönetici. 52 İslam ülkesine başkanlık yaptı. Ortadoğu üzerinde akan kanın durması lazım. Onun için sözünün dinlenmesi gereken biri vardır. İhsan İhsanoğlu bu konuda kendisini ispatlamıştır. Bakınızı kan gövdeyi götürüyor. Bir ülke gelip aracı olun demiyor. Oysaki önceden ilk gelinin ülke arabuluculuk için Türkiye’ydi. Şimdi ise Mısır’a gidiliyor. İstanbul’da Caferililerin camisi kundaklandı. Kuran-ı Kerim yakıldı. Ama ses yok. Bu topraklarda huzur isteyeceğiz. Cumhurbaşkanı olacak insanın devletin sigortası olması lazım. O ne diyor, oturacağım oraya her şeyi ben yöneteceğim. Devletin başında kavga istiyorsan adres belli. Git Recep Tayyip Erdoğan’a oyunu ver. Eğer kavga istemiyorsa İhsanoğlu'na oyunuzu verin. Batıya bakın hiçbir lider Erdoğan ile aynı fotoğrafın içine girmek istemiyor. Çünkü diyorlar, şaibeli kişi ile nasıl fotoğrafın içine gireyim. İhsanoğlu 5 dili anadili gibi biliyor dedik. Beyefendi diyor ki biz tercüman mı seçiyoruz. Kimin artısı varsa bu halk onun yanında olacak. Birde kendi kendine imam bulmuş”.

"BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ YA DEMOKRASİYİ YA DİKTATÖRLÜĞÜ SEÇECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, sandığa giderken iyi karar verilmesi gerektiğini sık sık vurgulayarak, şöyle konuştu: "Helale mi ortak olacaksın, harama mı ortak olacaksın. Arkasında hiçbir leke olmayan bir dürüst insan İhsanoğlu orada duruyor. Harama ortak vereceksen Erdoğan orada, ona oyunu ver. Çocuğunu bile rüşvete karıştırdı. Son zamanlarda milliyetçiliğe oynamaya başladı. Bu değimliydi? Her tülü milliyetçiliği ayağım altına aldı diyen. Bunun zamanında askerimizin başına çuval geçirildi mi? Ses çıkarmadı. Askerinin başına çuval geçirilirken, buna ses çıkarmayan bir adam cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmamalıdır. Bu topraklar gerçekten bereketli topraklar. Bu topraklarda nice bilge insan yetişti. Bu topraklar için barışı, huzuru, kardeşliği ekelim. Barışı sadece kendi toprağımızda değil, bütün Ortadoğu’ya yayalım.Bundan sonraki yaşamınızda daha güzel bir tatil yapmak istiyorsanız, oyunuzu kullanacaksınız. Cumhurbaşkanı olacak kişinin cumhuriyetin değerlerine sahip çıkması gerek. Yani Mustafa Kemal’in değerlerine sahip çıkmak gerek. Cumhuriyetin değerleri ile barışı olmayan birinin cumhurbaşkanlığı koltuğunda kimsenin yeri yoktur. Bu ülkeyi kimse bize altın kasenin içinde vermedi. Bu seçim çok önemlidir. Ya demokrasiyi, ya diktatörlüğü seçeceğiz. Demokrasiyi seçmek istiyorsanız. Ekmeleddin ihsanoğlu var”.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

TKP: ''Türkiye İşçi Sınıfına...
Türkiye Komünist Partisi (TKP) 1 Mayıs eylemlerinin ardından bir açıklama yayınladı. 1 Mayıs’ın içeriği...

Haberi Oku