POLİTİKA:
'Türkiye, Batılı Müttefiklerinin Darbe Girişimi Gecesi Aldığı Tavırları Unutmadı”
Uluslararası anlaşmalara göre FETÖ elebaşının Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini vurgulayan Kavakcı Kan, "ABD ile aramızda iade anlaşması var. Bu bağlamda hukuki sürecin hızlanmasını arzu ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.
Kavakcı Kan, Türkiye'nin 15 Temmuz'la ilgili belgeleri ABD tarafına sunduğunu anımsattı.
"Gerekli belgeler Adalet Bakanımız tarafından Amerikan Adalet Bakanı'na iletildi. Bu sürecin en kısa zamanda neticelenmesini arzu ediyoruz ama biliyoruz ki bu biraz daha vakit alabilir." ifadelerini kullanan Kavakcı Kan, 15 Temmuz darbe girişiminde 250 vatandaşın şehit edildiğini ve 2 bin 194 kişinin gazi olduğunu dile getirdi.
"Beklentimiz, dostlarımızın bize destek olmasıydı"
Ravza Kavakcı Kan, şöyle devam etti:
"Beklentimiz, bizi anında her konuda eleştiren dostlarımızın bu noktada bize destek olmasıydı. Üzerinden bir sene geçmiş olmasına rağmen dostlarımızın o gün süreci beklemelerini üzüntüyle hatırlıyoruz. Gönül isterdi ki Türk halkı sokaklara çıkıp demokrasiye sahip çıkmanın ne olduğunu tarihi anlamda tekrar tanımlarken dostlarımız bize daha çok destek vermiş olsaydı."
Türkiye'nin dostlarını artırmak istediğini anlatan Kavakcı Kan, ülke yönetiminin bu anlamda tek yönlü değil çok yönlü çalıştığını söyledi.
Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifalar dileyen Kavakcı Kan, dünya tarihine altın harflerle yazılan bu milli mücadelenin unutulmaması için çalıştıklarına dikkati çekti.
"FETÖ'yü asla İslami bir yapı olarak nitelemem"
Ravza Kavakcı Kan, SETA DC'nin panelindeki konuşmasında da FETÖ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
FETÖ'nün asla İslami bir yapı olmadığını vurgulayan Kavakcı Kan, "Onlar gizli ve mafyavari bir yapı. Neye ihtiyaçları varsa onu uyguluyorlar." diye konuştu.
Bu terör örgütünün hikayesinin AK Parti ile başlamadığını anlatan Kavakcı Kan, önceki siyasi iktidarlar döneminde de FETÖ'nün gelişip yayıldığını, bunun atlanmaması gerektiğini belirtti.
Türkiye'nin Batılı müttefiklerinin darbe girişimi gecesi aldığı tavırları unutmadıklarını söyleyen Kavakcı Kan, "Birçok müttefikimizin o gece uzunca bir süre sessiz kalması büyük hayal kırıklığıydı." yorumunu aktardı.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

TKP: ''Türkiye İşçi Sınıfına...
Türkiye Komünist Partisi (TKP) 1 Mayıs eylemlerinin ardından bir açıklama yayınladı. 1 Mayıs’ın içeriği...

Haberi Oku