POLİTİKA:
Suriye Konusunu Daha Karışık Hale Getiriyor!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Bağ Bozumu Şenlikleri'ne katılan Şahin, burada gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. Şahin, "YSK'nın sandık taşıma yetkisi yok" şeklindeki açıklaması konusunda sorulan soruya şu cevabı verdi: "298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un 3 ve 4'üncü maddelerine göre her muhtarlık bir seçim bölgesidir ve seçim bölgesi içerisinde de yeteri kadar sandık bölgesi oluşur. Dolayısıyla bu mevzuata dayalı olarak değerlendirme yaptığımızda bir muhtarlık sınırı içerisindeki sandıkların başka bir yerdeki mahalleye taşınması yasal açıdan doğru değildir. Ama benim gibi düşünmeyen hukukçu arkadaşlarımız da var. Onlar da diyor ki; bazı zorunlu sebepler ortaya çıktığında YSK, Anayasa'nın 79'uncu maddesindeki seçimlerin düzenli şekilde yapılmasıyla ilgili kendisine verilmiş olan görev bağlamında sandıkların bir başka mahalleye, bir başka yere taşınmasına karar verebilir. Şu anda konu, biz ne kadar tartışırsak tartışalım YSK'nın gündemindedir. YSK bunu kendi arasında tartışıyor, bir karar verecektir. Anayasa gereği YSK'nın kararları kesindir. Onların vereceği karar ne ise herkes ona uymak zorundadır."
RUSYA'NIN SURİYE BOMBARDIMANI
Rusya'nın Suriye'de yaptığı bombardımanı da değerlendiren Şahin, şunları kaydetti: "Rusya, Suriye yeniden yapılanırken, 'Bana ne düşecek?' sorusunun cevabını arıyor. Rusya'nın ana hedefinin bu olduğunu düşünüyorum. Orada zaten bir üsleri vardı. Onlar hep sıcak denizlere inmeyi tarih boyunca yeğlemişlerdir. Şimdi sıcak denizlerin yanına sıcak karaları da eklemeyi herhalde düşünüyor olacaklar. Şimdi, 'Beni Esad davet etti' diyerek kendi meclisinden karar çıkararak bombardıman yapmaya başladılar. Kimi bombalıyorlar? Esad'ın muhaliflerini. 'Biz IŞİD'i veya DEAŞ'ı bombalıyoruz' diyorlar. Alınan bilgilere göre orada gerçekten Suriye halkının hukukunu koruyan, Suriye'nin bir an önce demokratik düzene kavuşmasını isteyen Suriye ordusuna yönelik eylemler yapıyor Rusya. Rusya'nın yapmış olduğu bu eylemleri BM'nin, uygar dünyanın çok iyi şekilde değerlendirmesi gerekir. Biz de Türkiye olarak sınırımızda olan bu gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. Korkarım Rusya'nın devreye girmiş olması Suriye konusunu biraz daha karmaşık hale getirmekte."
Suriye'nin geleceğinde Esad'a yer olmadığını söyleyen Şahin, "Suriye'nin geleceğinde kendisine yer olmadığı kanaatindeyim. 'Geçiş sürecinde Esad'la da olabilir' derken oradaki yönetim değişikliği yapılırken, bu görevin kendisinden devralınacağı anlamında bir açıklama olduğunu düşünüyoruz. Hem Cumhurbaşkanımızın hem de Başbakanımızın asıl amacının bu olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel...

Haberi Oku