POLİTİKA:
Seçilme Yaşı 18 Olacak!

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan Aydın'da seçim çalışmaları kapsamında da düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan, mitinginde rakibi, Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP, MHP ve HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’a yüklendi. Erdoğan seçme ve seçilme yaşını 18’e indireceklerini söyledi.

İstasyon Meydanı’ndaki mitingine 1,5 saat gecikmeli olarak gelen cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, “Merhum Adnan Menderes’i, doğduğu büyüdüğü Yassıada’da hasretini çektiği kendi şehri Aydın’da rahmetle yad ediyorum. Menderes verdiği mücadeleyle Türkiye’yi buralara taşıdı. Allah ondan razı olsun. Menderes’in CHP zihniyetinden neler çektiğini anlatmama gerek yok. Hepiniz biliyorsunuz. Adnan Menderes Aydın’dan yola çıktı. Kısa sürede milletin sevgilisi oldu. Bu CHP zihniyeti Menderes’i alt etmek için bugünkü CHP ve MHP’nin yaptığı gibi dediler ki dindar olsun, profesör olsun Şemşettin Güralp’ı Menderes’in karşısına çıkardılar. Onun sıfatları Ekmel’in sıfatları gibi. Menderes seçimi kazandı. Karşısında tutmadı. Halkın iradesi farklıydı. Halka yalan söylediler. Dürüst olmadılar. SSK Genel Müdürüyken Okmeydanı Hastanesi’nde olanları izlediniz mi? Başarılı genel müdürdü değil mi? Benim vatandaşım 97-99 arasında ne çileler çekti kuyruklarda bekledi. Sağlıklı girersiniz hasta çıkarsınız. Bugün modern hastaneler var. Millet kendi iradesine düşmanlardan bıktı. Menderes ve arkadaşları CHP'ye isyan olarak siyaset sahnesine çıktı. 27 Mayıs’ta darbe yapıldı. DP’yi iktidardan uzaklaştırdılar. Bugün CHP, MHP, Prensilvanya yine bir araya geldiler. Mahkeme kurup düzmece idam ettiler. 17 Aaralık ve 25 Aralık’ta aynı şeyi yapacaklardı. Düzmece bir yargı kurdular. Dönemin başbakanı dediler. Tezgahı kurmuşlar darağıcına asıp güya yargı diyeceklerdi. Ne oldu milli irade sağlam çıktı. Müsaade etmedi. 27 Mayıs darbesi Menderes, Polatkan, Fatih Zorlu’yu değil, Celal Bayır’ı da idama mahkum edildi. Yaşlı olduğu için idam edilmedi. Yaşlı olmasaydı. Başbakan değil cumhurbaşkanı idam edeceklerdi. 27 Mayıs darbesinden sonra Cumhurbaşkanlığı makamının yetkilerini kökten değiştirdiler. Bayar gibi milletin sevgilisi bir Cumhurbaşkanı olmasın diye Anayasa’yı değiştirip devlet ayrı millet ayrı dediler. Cumhurbaşkanı hükümet ayrı dediler. Devlet ile millet arasını açtılar vesayet makamı haline getirdiler. TBMM Cumhurbaşkanını seçerken milletin iradesini tehdit ettiler. Menderes ve arkadaşları asılırken CHP başrollerdeydi. Cumhurbaşkanı seçilirken CHP en öndeydi. Merve Kavakçı milletvekili seçildi başörtülü diye Meclis'te yemin ettirmediler. CHP zihniyeti bu. Aynı zihniyetin devamı bir aradalar. Kafa aynı zihniyet aynı. Düşünce özgürlüğüne tahammülleri yok. Biz yeter dedik. Cumhurbaşkanını millet kendi hür iradesiyle seçecek dedik. Vekiller iradesiyle dedik. Millet yüzde 69 ile ben seçeceğim dedi. Bu referandum uygulamasını yaparak milletin iradesine karşı çıkan MHP, CHP ve HDP hangi yüzle karşınıza gelecek. 10 Ağustos sıradan tarih değil. Aydınlı merhum Menderes, Celal Bayar’ın ruhlarının şad olacağı tarihtir. Devletle milletin kucaklaşacağı tarihtir.”

Bir aday sürdüler, alladılar pulladılar, CHP, MHP adayın ismini telaffuz edemiyorlar. Kendince nezaketten bahsediyorlar. Efendilerin uslübuna adap dışı konuşmalarına bakmıyor. Bunun efendileri Pensilvanya. Başı o. 30 Martta kendisinden milletin nasıl nefret ettiğini görünce dizi çözüldü. Dengesi bozulmuş beddua ediyor. Hoca yakışmayacak edep dışı hezeyanlar. Bize üslup dersi veren Ekmel, Pensilvanya’ya ders versin. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Üzüm üzüme baka baka kararmış. Bir genel başkana başbakana küfretmek yakışır mı? Bununla kalmıyor millete de küfrediyor. Bunlarda seviye yok. Milletin adayına milletin bizzat kendisine hakaret ediyor. Ekmel de ders verecek kapasite varsa CHP genel müdürüne ders versin. Bahçeli'nin hakaretten başka bildiği yok. Sabah akşam hakaret ediyor. Türkiye meselelerini ilişkin tek görüşü yok. Sadece hakaret. Sayıları çıkartıp topluyor, sayı buluyor. Matematikten çaktı. Üçgenler çizmeye açıları çarptı olmadı. Matematikte geometride çaktı şiire merak saldı. 10 Ağustos’tan sonra çok vakti olacak roman, hikaye, masal yazmaya başlayacak. CHP genel müdürün oraya kasetle getirdiler, MHP liderini kasetle orada tutuyorlar. İstiklal Marşı'nı bilmeyen birini getirdiler. Bu Ekmel ne diyor. Halk şiirle uğraşmak istemiyor diyor. Halk ciddi meseleleri konuşmak istiyor diyor. Bir kere o sadece şiir değil o bizim İstiklal Marşımız. Anayasamız’ın değişmezleri arasında. Bu mısralar bu milletin mazisi. İstikbali senin şiir diye geçiştirdiğin o mısralar milletin kalbine yazılmış asla silinmeyen sözcükleridir. Utanmadan inkar ediyor. Sıkılmadan babam Akif’in iyi bir arkadaşıdır diyor. Bun nasıl yaklaşım. Bu millet sana İstiklal Marşını öğretecek.” dedi.

Bahçeli sen beni kardeş olarak kabul etmeyebilirsin ben MHP’nin tabanında kardeş olarak görebilecek insanların olduğuna, CHP’nin tabanında olduğuna inanıyorum. Bu işlerden nasibini almamış insansın. Üç kez randevu istemiş sen vermemiş birisin. Bu Pazar bu millet tarih yazacak. İnanıyorum ki CHP, MHP, BDP'ye gönül veren kardeşlerim başlarındakine tarihe ders verecek. Ekmel’e sandıkta İstiklal Marşı dersi verecek. Bu aday CHP, MHP tabanını temsil etmiyor. Diretilen aday. Aydın bu adaya itibar etmez. Gitti CHP ile kardeş oldu, gitti Türk solu ile Sosyal İşçi Partisi ile Devrimci Parti ile kardeş oldu. Yeni Türkiye’de muhalefet değişecek. Yaşam tarzı üzerinden siyaset yapan muhalefet değişecek. Bizim gündemimiz hızlı tren, köprüler, viyadükler, okullar, üniversiteler inşa ediyoruz. Türkiye’nin itibarına itibar katıyoruz.

Paralelci gençlerle Ekmel bir TV kanalında sohbet ediyor. Bu öğrencilere üniversitelerde bizim tanıdığımız imkanları inkar ediyorlar. Harçlardan burslardan haberi yok. O da eviriyor kıvırıyor. Ekmel sen Türkiye’ye millete öğrencilere üniversitelere yabancısın. 76’dan 175’e çıkardık. Her şey planlı programlı yapıldı. 10 Ağustos projesiz plansız vizyonsuz siyasete son verecek. 10 Ağustos’ta millet kazanacak. Eser siyaseti doğusu batısı kuzeyi güneyi ile beraber olacak. 77 milyon ile geleceği inşa edeceğiz. Seçilmiş cumhurbaşkanını ile Türkiye’ye zirveyi çıkacağız. Partim beni aday gösterdi. Pazar akşamı milletim beni cumhurbaşkanını seçmesi halinde el ele verip Türkiye’yi çok daha ileri taşıyacağız. Onunu için güçlü destek istiyoruz. Efeler diyarı Menderes’in memleketinden güçlü destek istiyoruz. 12 yıl boyuncu bu memleketin her köşesine aş iş götürmek için çok çalıştık. Hiçbir insanı ötekileştirmedik. Türk-Kürt-Alevi ayrımı yapmadık. Türküyle Kürdüyle Abazasıyla yaratılanı yaradandan ötürü sevdik. Tek gayemiz millet.

Gençlik benim her şeyim. CHP’nin, MHP’nin değil, 30 yaş seçilme yaşını biz indirdik. Seçme ve seçilme yaşını 18 yapacağız. Avrupa’nın 10’u aşkın ülkesinde seçme seçilme yaşı 18. Bunlar da oluyor benim ülkemde niye olmasın. Biz gençliğimize inanıyor, güveniyoruz. 21 yaşında karanlık çağdan aydınlık çağı başlatan Fatih’in torunlarıyız. Bizlerden ne gençler çıktığı sadece bunlar değil tüm millet görecek. 10 Ağustos bir milat olacak. Demokrasiye sandıklara sahip çıkın.”

Erzurum’da AK Partili meclis üyelerinin tehdit edilmesine de değinen Erdoğan, “HDP’ye tehdit ile oy topluyorlar. Utanmadan demokrasiden özgürlükten bahsediyor. Siz özgürlüğü tattınız mı? Özgürlüğü size biz tattırdık. Kalkmış benim meclis üyelerimi tehdit ediyorsunuz. Biz ülkeye inanç özgürlüğünü getirdik. Yasakları biz kaldırdık. Sen bu ülkeye Fransızsın. Eski Türkiye’de kaos, kriz var, kişi başını bin dolar milli gelir var. Yeni Türkiye’de milli gelir 11 bin dolar olacak. İş bilenin kılıç kaşının yeni Türkiye’nin tarihini yazacağız. Güçlü Türkiye’yi ihya edeceğiz. Özgür irade için oyunuzu kullanın.” dedi.

Eşi Emine Erdoğan ile halkı selamlayan Erdoğan daha sonra helikopterle miting için Muğla’ya geçti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

TKP: ''Türkiye İşçi Sınıfına...
Türkiye Komünist Partisi (TKP) 1 Mayıs eylemlerinin ardından bir açıklama yayınladı. 1 Mayıs’ın içeriği...

Haberi Oku