POLİTİKA:
Masum Türker: Ekmeleddin İhsanoglu, Kaygıları Giderdi!

CHP ile MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker ile İstanbul'da görüştü. Türker, görüşmeyle ilgili, "Sayın İhsanoğlu, gerek dış politikadaki gelişmeler, gerekse Ortadoğu, Avrupa Birliği, kadın hakları, hukuk devleti ve parlamenter sistem üzerine yaptığı değerlendirmelerde DSP’nin hassasiyetlerine uygun düşüncelere sahip olduğunu göstererek oluşan bazı kaygıların giderilmesini sağlamıştır." açıklamasını yaptı.

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, DSP yöneticileriyle İstanbul'da bir araya geldi. Görüşmede DSP Genel Başkanı Masum Türker’in yanı sıra DSP genel başkan yardımcıları Önder Aksakal, Ayşe Jale Ağırbaş ve Muammer Aydın ile parti meclisi üyesi örgüt kurulu başkan yardımcısı Bayram İğdeli eşlik etti.

DSP'den yapılan yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurulan görüşmede DSP'nin bazı kaygılarının giderildiği açıklandı. Görüşme notlarında İhsanoğlu'nun resmi başvurusunu yaptıktan sonra ilk olarak Anıtkabir'i ardından da Hacı Bektaş'ı, Hacı Bayramı ve Mevlana'yı ziyaret edeceği bilgisini paylaştığı belirtildi.

Görüşmede kimlikler ve inançlar üzerinden siyaseti reddettiğini, İslam dininin bir kardeşlik dini olduğunu, dinin ibadethanede, siyasetin mecliste yapılması gerektiğini ifade eden İhsanoğlu, bu iki kavramın birbirini denetleme ve yönetme gibi bir misyonu olamayacağını söyledi. Demokratik rejimlerde kurumlar arasında uyumlu, verimli işbirliğinin kurulması ve çatışmaların önlenmesine işaret eden İhsanoğlu, Türkiye’nin siyasi işleyişinin normalleşme zamanının geldiğine vurgu yaptı.

DSP Genel Başkanı Masum Türker ise konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Bizim bu süreçte bir çatı aday oluşturulması fikrine açık desteğimiz olmuştu. Ancak sürecin işleyişinde yaşadığımız bir aksaklık konuya farklı yorumlar yükledi ve parti yönetimimizde değişik soru işaretlerinin doğmasına sebebiyet vermişti. Sayın İhsanoğlu gerek dış politikadaki gelişmeler, gerekse Ortadoğu, Avrupa Birliği, Kadın hakları, Hukuk Devleti ve Parlamenter sistem üzerine yaptığı değerlendirmelerde DSP’nin hassasiyetlerine uygun düşüncelere sahip olduğunu göstererek oluşan bazı kaygıların giderilmesini sağlamıştır.” dedi.

"Demokratik Sol Parti kurulduğu günden bu yana üç kez devleti yönetmiş, ülkenin içine düştüğü en zor durumlarda hep sorumluluk almış deneyimli bir partidir. Bu süreçte de yine en doğru duruşu ve kararlarıyla ülkesine ve milletine hizmet edecektir." diyerek konuşmasını sürdüren Türker: “Ekmeleddin İhsanoğlu ile çok yararlı bilgilerin karşılıklı olarak verildiği bir görüşme gerçekleştirdik. Kendilerinin bize birinci ağızdan aktardığı görüş ve değerlendirmeler, var olan bazı tereddütlerimizi ortadan kaldırmıştır.” dedi.

Türker, “Sayın İhsanoğlu’nun adaylığı sürecinde mutlaka içeriğine uygun bir şekilde -Halkın seçtiği- bir Cumhurbaşkanı olarak görev yapacağına, toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede duracağına inanıyor ve bekliyoruz.” diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

TKP: ''Türkiye İşçi Sınıfına...
Türkiye Komünist Partisi (TKP) 1 Mayıs eylemlerinin ardından bir açıklama yayınladı. 1 Mayıs’ın içeriği...

Haberi Oku