POLİTİKA:
Kılıçdaroğlu: Medya 4. Güçtür!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu.
Gazeteci olmadığını ama 'gazeteci kimdir' diye birkaç yazı okuduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bir yazıda aynen şöyle yazıyor. Gerektiğinde hükümetlere ve güç odaklarına karşı savaşı göze alan insan gazetecidir. Gerektiğinde hükümetlere ve güç odaklarına karşı savaşı göze alan kişiye 'gazeteci' denir. Neden, gerektiğinde? Hükümet baskı yapar, 'haberi yazma' derse, gerektiğinde mücadele yapılır. Bazı güç odakları rahatsız olacak diye haber sansürlenirse ona karşı da yine savaşacaktır. Gazetecilik dünyanın her tarafında en saygın, en tehlikeli mesleklerden biridir.” diye konuştu.
Gazetecinin bedel ödemeyi göze alan kişi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Haberinin doğruluğunu her ortamda savunan kişidir gazeteci. Gazetecilik böylesine önemli bir meslektir. Yasama, yürütme ve yargı gibi 3 büyük gücün yanına medya 4. güç olarak konuşlandırılmıştır. Yasama, yürütme, yargı, artı basın. Çünkü bütün bunları denetleyecek olan basındır. Yanlış varsa basın yazacaktır. Birileri kapatmak isteyebilir. Birileri örtmek isteyebilir, birileri haksızlığı hukuksuzluğu görmezden gelebilir. Ama toplum adına toplumun gözü kulağı ve sesi olan medya bunu dillendirmek zorundadır. Bunu yaptığı zaman zaten ona 'gazeteci' diyeceğiz. Demokrasilerde medyanın böyle bir özelliği var.” diye konuştu. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Konforculuk küresel bir hastalık halinde artıyor
Nevzat Tarhan, "Rahatlık hastalıkları olarak sınırlı bir kavram var. Beş temel hastalık tanımlanmış....

Haberi Oku