POLİTİKA:
Hem Gezdi Hem Gazetecilerin Sorularını Cevapladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP ve MHP liderlerinin cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile beraber fotoğraf çektirmekten bile çekindiğini savundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Bursa’da çarşı pazarı dolaşarak vatandaşla buluşan Bakan Faruk Çelik, gündeme ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.

Cuma namazı kılmak için geldiği Ulucami’de namazın ardından Gazze’de ölenler için kılınan gıyabi cenaze namazına katılan Çelik, ardından çarşı pazarı gezdi. Kapalı Çarşı ve Hanlar bölgesini ziyaret eden Bakan Çelik, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine değerlendiren Bakan Faruk Çelik, “Ben inanıyorum ki pazar akşamı da ipi göğüsleyen bizim adayımız olacaktır. Diğer taraftan çatı adayı diye hitap edilen adayın konumunu herkes çok iyi biliyor. Genel başkanları bile ismini telaffuz etmekte zorlanıyor. CHP ve MHP genel başkanları ile çatı adayları üçlü bir fotoğraf vermekten bile çekiniyorlar.” iddiasında bulundu.

Milletin istikrarın devam etmesi adına pazar günü cumhurbaşkanlığı konumuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyacağını belirten Bakan Faruk Çelik, takdir milletimizindir. İnşallah hayırlısı ile bu seçimleri de geride bırakacağız." şeklinde konuştu.

Bu seçimlerin ilk turda bitmesi gerektiğini belirten Çelik, şunları söyledi: "Seçimlerle zaman kaybının Türkiye’ye bir faydası olmayacaktır. Türkiye’nin nereden geldiğini hepimiz görüyoruz. Türkiye her alanda 3 misli büyüdü. Cumhuriyet`in 100. yılında taçlanma imkanı varken niye 20 günler, 5 yıllar, 10 yıllar kaybedelim. Yani pazar günü yüzde 50 üzerinde bir oyla birinci turda bu işin biteceğine inanıyorum."

"HERKES HER ŞEYİ BİLMEYEBİLİR"

Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, “Taşeronluk sistemi Türk hukuk sistemine de, devlet sistemine de aykırıdır” sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Faruk Çelik, "Herkes her şeyi bilmeyebilir ama bunları değerlendirirken sistemi de bilmek gerekiyor. Taşeronluk demek, hizmet alımı demektir. Bizim mevzuatımızda 1936’dan beri hizmet alımı, yani taşeronluk sistemi var. Çelişkili beyanlarda bulunanlara rencide edici sözler söylemek istemiyorum ama hizmet alımı olmayacak demek gerçekçi bir yaklaşım değil. Mutlaka hizmet alımı olacaktır ama nerelerde olacağı ile ilgili de hükümetimiz çözümü Meclis’e sunmuş bulunuyor. O alanı daraltan düzenleme Meclis’te şu anda torba yasa diye ifade edilen yasada var. Böylece sorunu kökten çözen bir düzenlemeyi getirmiş bulunuyoruz. Olmasın demek popülist bir yaklaşımdır. Gerçekçi bir yaklaşım değildir. Belki de olayların içinde olmamanın getirmiş olduğu acemice bir değerlendirmedir." şeklinde konuştu.

Bakan Faruk Çelik, Kapalıçarşı ve Cumhuriyet Caddesi'nden devam eden gezisi sırasında vatandaşlara karanfil verip sohbet etti. Bazı vatandaşların kendisi ile selfie çektirdiği Bakan Faruk Çelik’den bir çok vatandaşta iş veya başka isteklerde bulundu.

Bakan Faruk Çelik, Fomara Meydanı'nda bulunan AK Parti il binasına kadar devam eden gezisini burada noktalayıp parti binasına girdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

TKP: ''Türkiye İşçi Sınıfına...
Türkiye Komünist Partisi (TKP) 1 Mayıs eylemlerinin ardından bir açıklama yayınladı. 1 Mayıs’ın içeriği...

Haberi Oku