POLİTİKA:
HDP'li Vekillerden Protesto!

Meclis'teki törenler, saat 14.00'de TBMM Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. TBMM Genel Kurulu, 2. Yasama Yılı açılış toplantısı için saat 15.00'de bir araya geldi. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, birleşimi açtıktan ve sunuş konuşmasını yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurul'a takdim etti. Daha sonra İstiklal Marşı okundu. Ardından ise Erdoğan, 25. Dönem 2. Yasama Yılı açış konuşmasını yapmaya başladı.
ERDOĞAN, KONUŞMAYA BAŞLADIĞI SIRADA HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ GENEL KURULU'NDAN ÇIKTI
Erdoğan, Meclis Genel Kuruluna geldiği sırada AK Parti milletvekilleri tam kadro ayağa kalkarken; CHP'de ise Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Engin Altay, Özgür Özel ile bazı milletvekilleri ayağa kalktı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile bazı vekiller ayağa kalkarken; HDP milletvekilleri ise Erdoğan için ayağa kalkmadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüden konuşmaya başladığı sırada da HDP'li milletvekilleri hep birlikte TBMM Genel Kurulu'ndan çıktı.
KILIÇDAROĞLU, BAHÇELİ, DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ KATILMADI
TBMM yasama yılı açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ katılmadı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel...

Haberi Oku