Alınan bilgiye göre, MLKP’ye yönelik olarak Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, ESP Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Ok, ESP Parti Meclisi Üyesi Soner Çiçek, Hacı Çiçek ve Bedirhan Dönmez, 4 Mayıs Çarşamba günü gözaltına alınmıştı. Malatya Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesinde soruşturmaları yürütülen 4 şüpheli, işlemlerin tamamlanmasının ardından dün Akçadağ Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan 4 şüpheli tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.
Mahkeme, ESP Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Ok ile ESP Parti Meclisi Üyesi Soner Çiçek hakkında tutuklama kararı verdi. Hacı Çiçek ve Bedirhan Dönmez’i ise adli kontrol kararı ve yurtdışı yasağı ile serbest bıraktı. Fethiye Ok ve Soner Çiçek Malatya E Tipi Cezaevi’ne sevk edildi.
Genel Başkan Yardımcısı Tutuklandı!
Malatya'da terör örgütü Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Ok ve beraberindeki bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
