POLİTİKA:
Erdoğan'a Sert Eleştiri!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi istikrarı bozarak, Parlamento ve yargının bütün yetkilerini elinde toplayacak bir rejim özlemi içerisinde olduğunu belirterek, 10 Ağustos’ta milletin sağduyusuna güvendiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı seçim çalışmaları kapsamında CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Konya Milletvekili Atilla Kart, Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Parti Meclisi Üyesi Faruk Demir ve İnci Başpınar ile Karaman'a gelen Tezcan, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun uluslar arası alanda çok büyük hizmetleri olan biri olduğunu vurguladı. Tezcan, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu çocuklarına saltanat kuran bir siyaset tutkunu değil. İhsanoğlu, devlet imkanlarını paydaşlarına paylaştırma peşinde olan bir siyasetçi değildir. İhsanoğlu, çatışma dilini kullanan bir siyasetçi değildir."

Karaman'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılan ve CHP ile MHP'lilerin bir araya geldiği programda konuşan Tezcan, Recep Tayyip Erdoğan'ın istikrarı kurmaya değil, istikrarı bozmaya talip olduğunu savundu. Erdoğan'ın Türkiye'de siyasi istikrarı bozarak Parlamento'nun ve yargının bütün yetkilerini elinde toplayacak bir rejim özlemi içerisinde olduğunu dile getiren Tezcan, buna müsaade etmeyeceklerini kaydetti. Tezcan, "Türkiye'nin bin yıllık devlet geleneğini, bu halkın bin yıllık geçmişini ve geleceğe dönük özgürlük özlemini, iktidardaki bu bir avuç menfaatperestin çıkarlarına teslim etmeyeceğiz." diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

TKP: ''Türkiye İşçi Sınıfına...
Türkiye Komünist Partisi (TKP) 1 Mayıs eylemlerinin ardından bir açıklama yayınladı. 1 Mayıs’ın içeriği...

Haberi Oku