POLİTİKA:
Erdoğan: Herkesi Kucaklayan Tek Parti AK Parti'dir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin ‘herkesi kucaklayan cumhurbaşkanı’ söylemine tepki göstererek, “Birileri çıkıyor: Kucaklayan bir lider, kucaklayan bir cumhurbaşkanı... Kimmiş o?” diye sordu.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da konuşan Erdoğan, son seçimlerde AK Parti’nin yüzde 50’nin partisi olduğunu, ‘etnik bir unsurun’ partisinin ise yüzde 13’te kaldığını iddia etti. Erdoğan, şunları söyledi. “Eğer kucaklamak diyorsan niye doğuda, güneydoğuda kaldın? Niye kumsallarda kaldın? Sadece niçin etnik bir unsurun partisi oldun ve 13’te kaldın? Birisi yüzde 25-26’da. Ama AK Parti yüzde 50’nin partisi oldu. Çünkü biz ayrımcılık yapmadık. Onlar Sivas’ın ötesine geçemediler. Onlar, bu anlı şanlı bayrağımızı Hakkari’de dalgalandıramadılar. Ama biz 81 vilayetin 81’inde hamdolsun bayrağımızla gurur duyduk ve onlarla beraber yürüdük. Türkiye’de herkesi kucaklayan, demokrat, milli ve manevi değerleri muhafaza eden Avrupalı tek parti AK Parti’dir. AK Parti’yi inkar ederek hiç kimse Türkiye’yi anlayamaz. Sağlıklı şekilde değerlendiremez.”

"MANŞETLERLE YIPRANMAYIZ"

Viyana programıyla ilgili eleştirel manşetler atan Avusturya medyasına da tavsiyede bulunan Erdoğan, “Biz, siyasi tarihimiz boyunca manşetlerle mücadele ederek bu günlere geldik. Biz manşetlerle kurulmuş bir hükümet değiliz, manşetlerle de yıpranmayız. Bunu böyle bilsinler.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

TKP: ''Türkiye İşçi Sınıfına...
Türkiye Komünist Partisi (TKP) 1 Mayıs eylemlerinin ardından bir açıklama yayınladı. 1 Mayıs’ın içeriği...

Haberi Oku