Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Fettullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gerçekleştirdiği darbe kalkışmasında şehit olan Necati Sayın, İzzet Özcan ve Resul Rüstem Perçin’in cenaze törenlerine katıldı.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde demokrasi için nöbet tutarken şehit düşen Necati Sayın ve İzzet Özcan'ın cenazeleri Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda kılınan namazın ardından defnedildi. Cumhurbaşkanlığını temsilen cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Milletin iradesine ve demokrasiye sahip çıkan tüm şehitlerimize minnettarız, Allah rahmet eylesin" diye konuştu.
"MİLLETİMİZ DARBEYE ENGEL OLDU"
Ankara’da düzenlen cenaze törenlerine katılan Topçu, şehit olan Necati Sayın, İzzet Özcan ve Resul Rüstem Perçin’i uzun süredir çok yakından tanıdığını belirterek, şunları söyledi:
"Eşkıyalar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne girmeye çalıştığında milletimiz kendini siper etti ve buna engel oldu. Bu sırada kardeşlerimiz şehit düştü. Cumhurbaşkanı adına devletine ve milletine sahip çıkan milletimiz bu teröristleri derdest etmesini bildi. Milletin iradesini ayaklar altına almak isteyen caniler Cumhurbaşkanlığı makamını işgal ederek burada fotoğraf çektirmek istediler. Ama asil milletimizin kararlılığı buna engel oldu. Bu mübarek milletin evlatları 2 saat boyunca ateş altında tutulan Külliyeyi terk etmediler."
"İSİMLERİ TARİHİMİZE KAZINACAK"
"Allah’ın indinde milletin nezdinde hiçbir kıymeti olmayan bu çetenin eli kanlı katilleri amaçlarına ulaşamadılar" diyen Yalçın Topçu, 15 Temmuz şehitleri ile ilgili Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gerekli çalışmaları yapacağını belirtti. Topçu, "Ben inanıyorum ki, bu mübarek şehitlerin adları büyük Türk milletinin yüce tarihinde altın harflerle yerini alacaktır. Biz onları bugün Rabbimizin cennetine uğurladık. Allah rahmet eylesin, milletimizin başı sağ olsun" dedi.
CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, milletin iradesini ayaklar altına almak isteyen canilerin Cumhurbaşkanlığı makamını işgal ederek burada fotoğraf çektirmek istediklerini belirterek, "Ama asil milletimizin kararlılığı buna engel oldu. Bu mübarek milletin evlatları 2 saat boyunca ateş altında tutulan Külliyeyi terk etmediler" dedi.
