POLİTİKA:
CHP Bursa Teşkilatı Kılıçdaroğlu'nu 'DESTEK'liyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa teşkilatı, partiyi olağanüstü kurultaya götürmek için imza girişimi başlatma hazırlığında olan muhaliflere karşı bildiri yayınladı. Parti içi muhalefetin içe dönük harcadığı enerjinin, 'partiyi iktidara taşımak için harcanması' istenen bildiride, “Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan eleştirilerin örgütte hiçbir karşılığı yoktur.” denildi.

CHP ilçe başkanları ile toplantı yapan İl Başkanı Metin Çelik, toplantının ardından yaptığı açıklamada, cumhuriyet tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanının yurttaşların oylarıyla belirlendiği hatırlattı. Çelik, demokrasinin gelişmesine katkı sağlaması gereken seçimin, antidemokratik koşullarda gerçekleştiğini ifade ederek, bu koşullarda yapılan seçimin, toplumsal bir mutabakatı ve milli iradeyi sandığa yansıtmadığını savundu.

Toplumsal mutabakat adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçimde, bütün erkleri –yasama, yürütme, yargı ve basın- kendinde toplayan, kamunun tüm olanaklarını arkasına alarak tek güç haline gelen 'egemen' ile yarıştığının altını çizen Çelik, şunları söyledi: “Bu topraklar, Türküyle, Kürt’yle, Çerkeziyle, Yahudisiyle, Ermenisiyle, Zazasıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle kültürler beşiğidir. Tüm farklı kimlikleri ortak bir çatı altında bir araya getirip kucaklayıcı makam olan cumhurbaşkanlığına, ne yazık ki uzlaşının değil, kin ve nefret üzerine siyasal geleceğini inşa eden aday seçilmiştir.”

Çelik, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, parlamenter demokrasiyi güçlendirmek, kuvvetler ayrılığını pekiştirmek, bireylerin hak ve özgürlüklerini genişletmek, nefret, şiddet dili ve kutuplaştırma yerine, sevgi ve barışı egemen kılmak amacıyla uzlaşı sonucu ortak çatı adayı olarak İhsanoğlu’nun ismini açıkladığını dile getirdi. İhsanoğlu’nun adaylığı süresince parti içindeki tartışma ve eleştirileri doğal karşıladıklarını, isim kesinlik kazandıktan sonra da parti disiplini gereği tüm örgütlerle çalışmalara başladıklarını anlatan Çelik, şöyle devam etti: “Bu süreçte, kapalı kapılar ardında Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na, Genel Merkez Yöneticilerimize ve partimize yönelik yapılan zarar verme çalışmalarına Bursa Örgütü olarak hiçbir zaman, hiçbir şekilde alet olmadık. CHP Bursa İl Örgütü, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun aydınlık ve çağdaş Türkiye’nin, demokratik hukuk devletinin geleceği ile ilgili aldığı kararın ve ortaya koyduğu iradenin sonuna kadar arkasındadır.”

'AKP’NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜLER'

Çelik, ortak çatı adayını kamuoyunda tartışmaya açtıktan sonra aday çıkarma sürecine başvuranların girişimlerinde başarısız olduğuna dikkati çekerek, bu kişilerin, partinin hiçbir çalışmasında yer almadığı gibi, yurttaşların sandığa gitmemeleri yönünde telkinlerde bulunduğunu iddia etti. Seçimin ardından sonuçları değerlendirmek amacıyla kamuoyunun karşısına çıkan partililerin, AKP’deki iç çekişmenin tavan yaptığı bir süreçte, dikkatlerin CHP’ye çekilmesini sağlayarak iktidar partisinin ekmeğine yağ sürmeyi başardıklarını kaydeden Çelik, ”Cumhuriyetin kurucusu 91 yıllık bir partinin geleneğinde böyle sorumsuzca davranışlara yer yoktur. Parti disiplinine uymayan bu kişilerin yaptıkları eleştirilerin örgütümüzde hiçbir karşılığı yoktur. Parti içi muhalefetin içe dönük harcadığı enerjiyi, partimizi iktidara taşımak için harcaması en büyük dileğimizdir. Genel seçimlere bir yıldan az bir zaman kala Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte daha çağdaş, daha aydınlık bir Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

TKP: ''Türkiye İşçi Sınıfına...
Türkiye Komünist Partisi (TKP) 1 Mayıs eylemlerinin ardından bir açıklama yayınladı. 1 Mayıs’ın içeriği...

Haberi Oku