POLİTİKA:
Adalet Bakanı: Örgüt Bağlantısı da Araştırılıyor!

Adalet Bakanı Kenan İpek, ceza infaz kurumları ile tutukevlerinde bulunan hükümlü ve tutukluların, iş yurtlarında üretmiş oldukları ürünlerin tanıtımı ve satışının yapılacağı 12. İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın açılışına katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan İpek, konuşmasının başında gazeteci Ahmet Hakan’a yönelik saldırıya da değindi.
Bakan İpek, “Önceki gün bir gazetecimize saldırı düzenlendi. Buradan Sayın Ahmet Hakan Coşkun’a geçmiş olsun diyorum. Terörle saldırı ile şiddetle bir yere varılamayacağını artık birilerinin net olarak anlaması gerekiyor. Sayın gazetecimize yapılan saldırı ile ilgili olarak ben dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcımızdan da bilgi aldım. Savcılığımızın bu konuda çok titiz bir çalışma yaptığını müşahede ettim. Yapılan saldırı ile ilgili bir örgüt bağlantısı olup olmadığı konusunda da titizlikle çalışıyorlar.” dedi.
'PARALEL DEVLET TASARIMINA GİRİŞEN SUÇ İŞLİYOR DEMEKTİR'
İpek konuşmasında ayrıca paralel yapı iddialarına da değindi: “Ülke olarak demokrasi özgürlükler ve diğer haklar konusunda attığımız her adım zaman zaman sabote edilmiş belli çıkar ve gizli hedef gözeten çevrelerce istismar edilmiştir. Demokrasiyi ve özgürlükleri kısıtlayacağı ihlal edeceği hatta ortadan kaldıracağı bilinen, belli olan bir yapıya karşı mücadelenin hukuk içinde formülasyonu son dönemde büyük ihtiyaç göstermektedir. Legal görünüm sergileyen ama illegal çalışan ve illegal hedefler belirleyen yapıların genel olarak değerlendirilmesinde halkımızın geniş sağduyusu, feraseti, devletimizin de dayanacağı en büyük güç olacaktır. Bugün terör sorunu nedeniyle bunları amirinden emir almayan kamu görevlilerinin ihmali, veya kasti fiillerinde de aramak gerekiyor. Dolayısıyla kim nerede ve ne şekilde bir paralel devlet tasarımına girişiyorsa suç işliyor demektir. Kim devlet mevcut hiyerarşisinin meşruiyetini sorguluyor ve buna alternatif hiyerarşi kurmaya çalışıyorsa yine suç işliyor demektir.”
Açılış törenin TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüşrü Cirit de katıldı. Bakan İpek’in konuşmasının ardından protokoldekiler sahneye davet edildi ve fuarın açılış kurdelesi kesildi.
Açılış töreninin ardından Bakan İpek ve Yargıtay Başkanı, fuar alanını gezdi. Bakan İpek, mahkumlar tarafından yapılmış el sanatları ürünlerini, mobilya ürünlerini, tarım ve gıda ürünlerini gezdi. Bakan İpek, fuarı gezerken bir mahkum tarafından hazırlanmış üç boyutlu bir Kabe resmine özel ilgi gösterdi. Bakanın özel ilgi gösterdiği bu tabloyu bir Yargıtay çalışanı satın aldı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel...

Haberi Oku