Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ'cü darbecilerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Kazan Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar ile Ömer Takdemir’in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Soylu’ya Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de eşlik etti.
Askeri darbe girişimi sırasında Kazan’daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan uçakları engellemeye çalışan yaklaşık 8 bin Kazanlının üzerine, komutanlık girişindeki darbeci askerler tarafından ateş açılmış, 7 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi de yaralanmıştı.
Şehit ailelerinin acılarını paylaşan Soylu ve Ertürk, 6 çocuk babası olan Anar’ın çocuklarıyla yakından ilgilendi.
Darbe girişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Soylu, Amerika Birleşik Devletleri’ne yönelik eleştirilerde bulundu. Soylu şunları söyledi:
"Bu Psikopat Amerika'da durduğu sürece Türkiye ve dünyadaki uzantıları büyük bir devletin desteği ile bu çılgınlıklara ve bu cinnetlere tevessül ediyor. Bunun sorumluluğundan kurtulmak, vebalinden kurtulmak Amerika’nın sorumluluğundadır. Bu kadar basit 1960 darbesinin Amerika'nın gerçekleştirdiği kayıtlardadır, 80 darbesini Amerika'nın gerçekleştirdiği kayıtlardadır. Çok tesadüftür ki yine Amerika'da bulunan, Amerika’nın koruması altında olan ve Türkiye'deki müntesipleriyle beraber vahşi insanlık dışı, hayvandan daha aşağılık bir operasyona imza atmışlardır. Milletimiz hiçbir şekilde endişe etmesin, aziz milletimize müteşekkiriz ve minnettarız bu girişimi engelleme ve Türkiye'nin başına bir musallatın gelmesinden Türkiye'yi feragat ettiren millettir."
ABD BU PSİKOPATI VERMELİ!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ/PDY'nin lideri Fethullah Gülen'in ABD yönetimi tarafından iade edilmesini istedi. Soylu, "Bu Psikopat Amerika'da durduğu sürece Türkiye ve dünyadaki uzantıları büyük bir devletin desteği ile bu çılgınlıklara ve bu cinnetlere tevessül ediyor. Bunun sorumluluğundan kurtulmak, vebalinden kurtulmak Amerika’nın sorumluluğundadır" dedi.
