ÖZEL HABER:
THAMADE Anketinde Zirve Şekilleniyor!

Yayın hayatına başladığı günden bu yana Kafkas Kültürünün korunması ve yaşatılması yönünde taşın altına elini koyan www.uludaghaber.net sitesi Çerkes halkından gelen istek üzerine Bursa'da THAMADE olarak kimi görmek istiyorsunuz anketi başlattı. Anketimiz bir takım kişi ve meslek örgütlerinden tepki alsada Çerkes halkının büyük bir çoğunluğu oyları ile anketimize destek verdi.
Öncelikle uludağ haber ailesi olarak şunu belirtelim. Amacımız Bursa'da THAMADE seçmek değil ki bu bizim haddimizde değil. Biz her zaman Kafkas halklarının yanında olan  Uludağ Haber olarak Çerkes halkının nabzını tutmak, Bursa'da hangi Çerkes büyükleri daha çok seviliyor ve ya tanınıyor diye bir kamuoyu araştırması yapmaktı.
Herkesin gönlünde bir aslan yatar mantığından hareket ederek. Çerkes halkına sorduk. Siz Bursa'da THAMADE olarak kimi görmek istersiniz diye. Ve insanlar gönüllerindeki THAMADE adayını oy kullanarak dile getirmiş oldular. 
Bu arada Çerkes olmayan okuyucularımız için THAMADE ne demek kısaca bahsetmek istiyoruz. THAMADE Çerkes kültüründe çok önemli bir yere sahip. THAMADE: İleri görüşlü, dışarıdan gelen ödül ve tehditlerden etkilenmeyen, liderlik vasıfları olan, paylaşmasını bilen bilge kişi demektir.
Bursa'da THAMADE olarak kimi görmek istersiniz anketimizde şu ana kadar zirvede 2 isim var. Bursa eski Dostluk Kulübü Başkanı İsmet Baykala ile Bursa Çerkes Kültür Derneği Başkanı Levent Turgut aldıkları oylar ile 1. ve 2. sırayı paylaşıyor.
THAMADE anketi Arefe günü sona erip sonuçlar Bayramın birinci günü açıklanacaktır. Ayrıca www.uludaghaber.net sitesi yazarlarıda sonuçları yazıları ile değerlendirecektir.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Nasır Yıldız esnaf ziyaretlerine ara vermeden...
Bağımsız Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nasır Yıldız, esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Haberi Oku