Çoğulcu Demokrasi  Partisi, 14 Ağustos 2014 tarihinde kuruluşunu tamamlayarak Türkiye siyasi Partiler tarihinde yerini almış yasal bir Siyasi Partidir.
    Ülkemizdeki Demokrasi hayatına farklı bir tüzük ve çoğulcu vizyonla siyasete renk katan ÇDP ; aynı zamandada modern söylemleriyle alışılmış Çoğunlukçu Siyasi sistemide vatandaşlar tarafından sorgulama ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.
    Türkiye'de ve Dünyada ekseriyetle alternatifsizmiş gibi sunulan,amiyane tabirle "Altta kalanın Canı çıksın" misali; Çoğunlukçu,tektipçi,Dayatmacı,Asimilasyoncu Hegemonya Siyasetine karşı çıkmaktadır. ÇDP; ortaya koyduğu Çoğulcu,Adil,Sayıca az olan halklarında parlamentoda temsil edildiği,Devlet kaynaklarının Partizanca ve parti yandaşlarıyla değil,halkla,hakça paylaşıldığı bir sistemi dile getirmesi,Ülkemiz insanın aydınlık geleceği için büyük heyecan uyandırmıştır.
   ÇDP Türkiye'de henüz yasal teşkilatlanmayı tamamlayamadığı için,2015 Haziran Genel seçimlerine 9 bağımsız Mv.adayıyla 7 ilde katılmış;Ayrıca 31 Mart 2019'da yapılan mahalli İdareler Seçiminede İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına Bağımsız adayıyla katılarak boy göstermiştir.Devamında 23 HAZiRAN 2019'da YSK tarafından iptal edilip yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Seçimine de yine kendi bağımsız adayıyla katılarak Çoğulcu Demokrasi ilkesinden taviz vermediğini,asil bir duruşla  göstermiştir.
   ÇDP;Kurucularının çoğunun Çerkeslerden oluşması nedeniyle kamuoyunda daha çok Çerkeslerin partisi olarakda algılanmasına rağmen,Ülkemizde bulunan ve Parlamentoda temsil edilmeyen ,dil ve kültür kaygısı olan diğer tüm halklarında  bünyesinde yer alabileceğini parti tüzüğünde açıkça belirtmektedir.
    Söylemlerinde ve Eylemlerinde tutarlılığına şahit olduğumuz ÇDP,bu özelliğine geçtiğimiz mayıs ayında güzel bir örnek vermiştir.Türkiye'de yaşayan milyonlarca Çerkes vatandaşımızın,tarihte uğradıkları Soykırım ve Sürgünle ilgili her yıl 21 Mayısta yaptıkları anma ve protesto eylemlerine,Meclisimizde gurubu bulunan partiler göstermelik konuşmalarla Çerkes vatandaşlarımızın gönlünü almaya çalışırken,Çoğulcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı ve Parti üst yönetimi sahaya inerek,Çerkes Soykırımının sorumlusu olan Rusya Federasyonu konsolosluğunun önünde,binlerce Çerkes vatandaşlarımızla birlikte Çerkes Soykırımını ve Sürgününü kınayarak samimiyetini ortaya koymuştur.
   TRT'nin 41 dilde yayın yaparken ,kendi öz vatandaşları olan,Çerkes,Boşnak,Arnavut,Pomak dillerinde yayın yapmamasını kınayan mitinglere ( TRT Çerkes açılsın Mitingleri) verdiği desteklede kamuoyundan büyük taktir toplamıştır.
   ÇDP, yalnızca Çerkes Soykırımını kınamakla kalmayıp,Bosna'da,Filistin'de ,Hocalıda yapılan insanlık dışı uygulamalarada karşı olduğunu yaptığı açıklamalarla deklare ederek yaşanabilir bir dünyanın mümkün olacağını göstermiştir.
  ÇDP'nin geçtiğimiz yıllarda yoğun bir biçimde Ülkemize karşı uygulanan terör eylemlerine Amasız,Fakatsız olarak karşı çıkması her türlü bölücülüğü ve terörü red etmesi tutarlılığını pekiştirirken,15 Temmuzda 2017'de Demokrasimize karşı tertiplenen hain darbe teşebbüsünede aynı kararlılıkla karşı çıkarak Demokrasiden başka yönetim biçimi olmadığını göstermiştir.
   Siyasi tarih bakımından Kısa bir geçmişi olan ÇDP ,bu kısa Zaman'da ortaya koyduğu Çoğulcu Demokrasi söylemiyle,Türkiye'de ve Dünyada yaşanan Siyasi Sıkışmışlığa alternatif sunarken,Toplumların ve Ülkelerin gelecekte huzurlu,mutlu bir düzenin mümkün olabileceğini müjdelemektedir.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
İsa tapu 5 yıl önce

başarılar diliyorum büyük başkan

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

banner108