ÖZEL HABER:
Gönlünüzdeki  Thamade KİM Anketi Başladı!
 Çerkesler ve Kafkas Halkları üzerinde bu denli durmamızdan kaynaklanan bu pozisyonumuz gereği çeşitli istekler ve sorularla da karşılaşmaktayız.

Uzun bir süreden beri, Çerkesleri Bursa’da kim temsil etmeli, sizce Bursa’da Çerkeslerden en güçlü isim kim gibi sorulara nezaket gereği ve polemik çıkmaması için yanıt vermedik.

Aslında bu anketi de daha önce düzenlemeyi düşünüyorduk. Fakat seçimlerde hem aday adayı hem de aday olan hemşerilerimiz olduğu için bir süre bekleme kararı almıştık.

Bize yöneltilen sorulara bizde bu kez “Peki sizce kim” diye sorduğumuzda ise ilginç cevaplar aldığımızı söyleyemeyiz. Zaten sürekli nabız tuttuğumuz için kulislerde konuşulan isimlere de oldukça hakim olduğumuz söylenebilir.

İsimleri Nasıl Belirdik?

Daha önceki haberimizde belirttiğimiz gibi, Çerkes Dernekleri, Bursa'da yaşayan ve Çerkesler tarafından sözüne itibar edilen kişilerin, Çerkes kökenli siyasetçilerin yine Çerkes kökenli iş adamlarının görüşlerini aldık.

Listeyi oluştururken öncelik verdiğimiz konu isimlerin zikredilme sayıları oldu. Buna bağlı olarak bu isimleri farklı çevrelere yaydık. Böylece daha çok sayıda insanların görüşlerine yer vermeye çalıştık.

Sürpriz İsim Var mı?

Listeye giren sürpriz isim olmadı. İsimlerin hemen tümünü tahmin edebiliyorduk. Çoğulcu Demokrasi Partisi’nden Bursa Bağımsız Milletvekili adayı olarak taşın altına elini koyan, hem kurucuları arasında yer alan hem de eskiden Kafsiad Başkanlığı yapan Aydın İlhan’ın yine Kafsiad çatısı altında bulunan işadamlarından Servet Özkurt’tan çok daha az sayıda adının zikredilmesi asıl bizi şaşırtan olay olduğunu söyleyebiliriz.

Aydın İlhan’ın az sayıda aday olarak gösterilmesi sonucu onu listeye alamazken Çerkesler adına yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine ayrıca teşekkür etmek istiyoruz.

Aydın İlhan’ın Kafsiad sonrası başka hemşeri derneklerinde görev almak istediğine dair gelen kulis bilgilerinin bu durumda etkili olduğunu da görmekteyiz. Oldukça fazla sayıda kişinin Servet Özkurt’u aday olarak göstermesi sonucu da kendisi listemizde yer buldu.

Liste sıralamasını yaparken nasıl bir yöntem izledik


Listemizde yer alan isimler alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir. Bu yüzden bizim desteklediğimiz adaylar neden şu sırada şeklinde herhangi bir sitem etmenize yer olmadığını şimdiden belirtelim.

Umarız bu anketten önde çıkan isimler, Çerkesler arasında yaşanan bazı ayrıkları da gidermek için kendileri üzerinde daha fazla sorumluluk hissederler.

Başka oylamalar olacak mı?

Pozitif ayrımcılık yaparak kadınların da sosyal hayattaki önemini çok iyi bildiğimiz için yine Bursa’da çeşitli alanlarda boy gösteren kadın hemşerilerimiz içinde böyle bir oylama düşünüyoruz. Ancak bu sefer sadece Çerkes kadınlar değil, tüm Kafkas halklarının kadın temsilcilerine yer vermek istiyoruz. 


Ankete oy vermek için 
http://www.uludaghaber.net/anketler.html

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
barbaros vina 9 yıl önce

Donanimlariyla demir yedic

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Nasır Yıldız esnaf ziyaretlerine ara vermeden...
Bağımsız Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nasır Yıldız, esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Haberi Oku