ÖZEL HABER:
CENNET'TEN BİR KÖŞE, DARENDE!
 Darende'de, her adımda tarihten bir esere rastlamak mümkündür. Bu eserlerin bir çoğu İlçemizin Zaviye Mahallesi Eskişehir mevkiinde bulunmaktadır.

Bunlar; Zengibar Kalesi, Hüseyin Paşa Hamamı, Eski Çarşı (Bedesten) , Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) Camii ve Külliyesi, Füzeyi andıran minaresiyle ünlü Abdurrahman Erzincani Camii, Karşıyaka'da bulunan Seyyid Abdurrahman Gazi Camii, Yenice deki Maşat Tepe Tümülüsü (bu tümülüsten 2800 yıllık olduğu sanılan bir kadın mumyası çıkartılmış olup mumya halen Malatya müzesindedir) , Dulkadiroğulları, Selçuklu ve son Osmanlı Mimarilerini yansıtan 7 adet camisiz minareleri (ki bu minareler Vakıflar Genel Müdürlüğünce tamir edilmiştir.) yine Vakfımızca yaptırılan Hasan Gazi Şehitlik Anıtı , Tarihi Türk Evlerini Koruma Derneği üyelerince gezilip hayran kalınan Balaban Evleri, Tohma Çayı üzerinde bulunan tarihi taş köprüleri ve Kudret Hamamı (Gevr hamamı)' nı sayabiliriz.

Ayrıca; görenlerin hayranlıklarını gizleyemedikleri ünlü Günpınar Şelalesi, Yeni köy ile Başdirek köyleri arasında bulunan Aslan Taşlar, Ozan köyümüzdeki Roma devrinden kaldığı sanılan 6 x 6 x 7 ebadındaki Anıt Mezar ile Balaban içmeceleri gezip görmeye değer yerlerdendir.

Darende'nin zengin bir turizm potansiyeli olduğu söylenebilir. Darende bir tarih ve kültür şehridir. Dinlenmek ve tatilini geçirmek için gelenlerin yanında yörede bir aile turizmi söz konusudur. Gerek yurt dışında gerekse başka şehirlerde yaşayan Darendeliler akraba ve aile ziyaretlerinde bulunmak, oğul ve kızlarını evlendirmek gibi maksatlarla belirli sürelerde Darende'ye gelmektedirler.

Tarihi, kültürel ve turistik değerlere sahip olan İlçenin önemli bir gelir kaynağıdır , turizm. Yöre özellikle doğa ve inanç turizmi açısından zengin bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin değerlendirilmesi tanıtım, ulaşım, konaklama gibi turistik altyapı hizmetlerine bağlıdır.

Vakfımız tarafından tamamlanan Darende-Somuncu Baba Tanıtım Merkezi, 2005 yılı Haziran ayında, düzenlediğimiz Kültür Etkinlikleri çerçevesinde halkın istifadesine sunulmaya başlanmıştır. İlçenin tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin böyle bir tanıtım merkezinde sergilenmesi yörenin turizm faaliyetleri adına atılmış önemli adımlardan birisidir. Zengibar Karakucak Güreşleri ile Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri ilçenin tanıtımı için önemli organizasyonlardır.

70 yatak kapasiteli dört yıldız ayarında hizmet veren Tiryandafil Otelin hizmete girmiş olması turizm açısından kayda değer önemli bir gelişmedir.

RESİMLERLE DARENDE

Abdurahman Erzincani Camii ve Külliyesi

Abdurahman Erzincani Camii ve Külliyesi

Abdurahman Erzincani Camii ve Külliyesi

Sadrazam Mehmet Paşa Kütüphanesi ve Kabri

Sadrazam Mehmet Paşa Kütüphanesi ve Kabri

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Nasır Yıldız esnaf ziyaretlerine ara vermeden...
Bağımsız Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nasır Yıldız, esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Haberi Oku