ÖZEL HABER:
Beklenen Birliktelik Bayramdan Sonra Start Alıyor!

Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Atilla Sağım Bursa Çerkes Derneği Başkanı Levent Turgut, Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Mahmut Çetiner, Bursa Abhaz Derneği Başkanı Yılmaz Marşan ve Dostluk Kulübü Eski Başkanı İsmet Baykala bir araya gelerek Ramazan bayramı sonrasında çalışmalara yeniden başlanması konusunda görüş birliğine vardılar.
2013 yılında Bursa'da faaliyet gösteren Kuzey Kafkas Dernekleri, ortaklaşa hareket etmek için platform oluşturulmuştu, sekiz derneğin katılımıyla oluşan platform daha sonraları ortaklaşa etkinlikler düzenlemişti.
Konuyla ilgili olarak eski Dostluk Kulübü Başkanı İsmet Baykala “ Bursa’daki Kafkas camiamızın ortak hareket etmesi dağınık yapısından platform çatısı altında da olsa kurtulması hepimiz adına çok önemli, daha önceden dernek ayrımı göstermeden birlikte çalışmalarımız ve etkinliklerimiz oldu kaldığımız yerden çalışmalara başlamak istiyoruz” dedi.
Bursa Çerkes Derneği Başkanı Levent Turgut açıklamasında “Bursa da Kuzey Kafkas Halklarının menfaati adına daha ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor, artık sadece derneklerimizde kültür yaşatma savaşı yeterli olmuyor, her yerde olmak gerekiyor, bunun için birlik olmak gerekiyor” dedi.
Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Atilla Sağım “ 2013 yılı Temmuz ayında sekiz Kafkas derneğimizin bir araya gelerek oluşturduğumuz platformu önümüzdeki günlerde yeniden aktif hale getirmek için bir araya geleceğiz, Bursa’da yaşayan Kuzey Kafkas diasporasının sesini daha yüksek perdeden duyurmak ve ortaklaşa yapılacak etkinliklerde bu kültürün Bursa’daki yaşayan tüm soydaşlarımıza ulaştırmak için Kuzey Kafkas Dernekleri Platformunun önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
ömer keleş 9 yıl önce

bu haberi duyduğumda çok sevindim

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Nasır Yıldız esnaf ziyaretlerine ara vermeden...
Bağımsız Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nasır Yıldız, esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Haberi Oku