RÖPORTAJ:
NASIR YILDIZ: Çoğulcu Demokrasi Partisi'ni Bursalı Seçmenle Buluşturacağız!

Özellikle Kafkas dünyasına yönelik haberleri ile Kafkas halklarının sesi haline gelen www.uludaghaber.net Çoğulcu demokrasi Partisi Genel merkezi tarafından Bursa İl Başkanlığı'na atanan Nasır Yıldız'la çok özel bir röportaj gerçekleştirdi.
--- Nasır Bey Çoğulcu Demokrasi Partisi Genel Merkezi tarafından Burs İl Başkanı olarak atandınız. Okuyucularımıza kendinizden bahseder misiniz?
1964 Yılında Kayseri Pınarbaşı'nda dünyaya geldim. Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazanınca Bursa'ya yerleştim. Kamu yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra iş yaşamına atıldım. 25 yılım Kafkas Derneklerinde Kafkas kültürüne hizmet ederek geçti. Geçmiş yıllarda KAFKAS ÇEÇEN DAYANIŞMA KOMiTESİ ve KAFKAS ABHAZ DAYANIŞMA KOMİTESİ'nde görev aldım. Yeni Kafkasya Gazetesi Marmara Bölge Müdürlüğü yaptım.Halende Karacabey kuzey Kafkas kültür Derneği'nde çocuklara Adige dili ve Kültürü üzerine eğitim vermekteyim.
--- Genel Merkez tarafından Bursa İl Başkanı olarak atanınca neler hissettiniz?
Öcelikle halkıma hizmet etme fırsatını bulduğum için mutlu oldum. biz Çoğulcu Demokrasi partisi olarak Bursa'ya Çoğulcu Demokrasiyi getirmek istiyoruz. Çoğulcu ve katılımcı Demokrasinin Bursa'nın hakkı olduğuna inanıyoruz.Bu yüzden de Çoğulcu Demokrasi Partisi olarak Bursa'da teşkilatlanacağız.
--- Çoğulcu Demokrasi Partisi'nin İl Başkanlığı ne zaman faaliyete geçecek?
Yıl sonuna kadar Çoğulcu Demokrasi Bursa İl Başkanlığı Bursa'da faaliyete geçecek.
---Çoğulcu Demokrasi Partisi İl Başkanı olarak atandıktan sonra ailenizden ve çevrenizden ne tür tepkiler aldınız?
Şaşkınlıkla karşılayanlar oldu.Birden Buna nasıl karar verdin diye soranlar oldu. Başarılı olursun diyenler oldu. Şu ana kadar olumsuz bir tepki ile karşılaşmadım.
--- Çoğulcu Demokrasi Partisi'nin kadınlar ile ilgili politikası nedir?
Parti olarak hiç bir zaman kadını ikinci plana atmak gibi bir düşüncemiz olmadı.Çünkü kadınlar olmadan siyaset yapamazsınız. Kadınlar bizim baş tacımızdır. İlerleyen süreçle birlikte kadınlar partimizde çok önemli görevler üstlenecektir. Bursa kamuoyuda benim il başkanlığım döneminde buna tanık olacaktır.
--- Çoğulcu Demokrasi Partisi'nin azınlıklar ile ilgili politikaları nelerdir?      
Tüm azınlıklar bu ülkenin kurucu ve asli unsurudur. Hepsininde dillerini, kültürlerini yaşama ve yaşatma hakları vardır.
--- Bursa'da ki Kafkas Derneklerinin yönetimlerinden destek isteyecek misiniz?
Tabi ki hepsini tek tek ziyaret edip, desteklerini isteyeceğim. Sadece Kafkas dernekleri de değil. Tüm STK'lardan destek isteyeceğim. Siyaset istişare etmek ve uzlaşmak sanatıdır.
--- Peki çıktığınız bu yolda Kafkas Kültürü'nün en önemli unsurlarından olan THAMADE'lerden destek isteyecek misiniz.?
Tabi ki THAMADE'nin olmadığı bir Kafkas toplumu düşünülemez. Hepsi ile tek tek görüşüp desteklerini isteyeceğim.


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Hatko Osman Yavuz 10 yıl önce

Sayın Nasır yıldız ÇDP. İl başkanlığında
Başrılı olacağına kalben inanıyorum
Allah utandırmasın saygılar selamlar.

Misafir Avatar
Zeki esen 10 yıl önce

Başarı diliyorum. .

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
İlgili Haberler