POLİTİKA:
Cumhurbaşkanı Düşüncelerini Gözden Geçirsin!

 Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’deki yasama yılının açılışı resepsiyonuna katılan Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Çözüm sürecine ilişkin komisyon kurulmasının gündemde olduğunun hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Çözüm sürecini kabullenmediğimiz için onun yeni adımlarını da hiç düşünmüyoruz.” ifadelerini kullanırken; Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun HDP heyeti ile yaptığı görüşmeyi ise, “Takip edemedim. Muhtevası hakkında da bilgi sahibi değilim.” diye cevapladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürece ilişkin mesajlarının sorulması üzerine ise Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan olduğundan itibaren çözüm süreci ile ilgili her değerlendirmesini her konuşmasını aldığı her kararı gözden geçirmesinde yarar vardır. Bunun başlangıç tarihi 1 Ağustos 2009’dur. O günden bu güne kadar ne yaptı ise gözden geçirilmesinde, ülkemiz açısından yarar vardır. Kendisi açısından da çelişkilerden kurtulmak olur.” ifadelerini kullandı.



Erdoğan’ın, “Bu saatten sonra süreçten geriye dönülemez” sözlerinin nasıl yorumlayacağı sorulması üzerine de Bahçeli, “O bizim sorumluluğumuz değil. Ona Cumhurbaşkanının karar vermesi lazım. Çözümün neresindeler, bugüne kadar müzakereden ne anlaşıldı? Ne gibi sözler verildi? Bunları bilmediğimiz için çözümün neresindeler, bilemiyoruz.” şeklinde konuştu.



"TEZKERE KONUSU"



“Tezkerede yabancı askerlerin konuşlanmasına ilişkin madde var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ilişkin Bahçeli, “Tezkereler standarttır. Geçmiş dönemde de… Aynı tanzim edilir. Bürokrasinin de bir kalıbı vardır. Bu kalıp çerçevesinde olmuştur.” diye cevapladı. 



“Önümüzdeki süreçte, Türkiye’yi nerde görüyorsunuz. Savaşa dahil olacak mı, Türkiye yoksa caydırıcılık için mi bu tezkere alınıyor. Nasıl değerlendirmek gerekir?” sorusuna da Bahçeli, “Tezkere kabul görmesi sonrası Bakanlar Kurulu’nun alacağı kararlara bağlıdır. O konuda henüz bilgi sahibi değilim.” açıklamasında bulundu.



Yabancı askerler konusunda çekincelerin olduğu hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Bu Meclis’te anlatılacak. Ondan önce konuşmak doğru olmaz. Konuşmacı arkadaşlara saygısızlık yapmayalım” diye kaydetti. 



Tezkere oylamasının kapalı yapılmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Bahçeli, “Başkan vekilimiz karar verir. “diye karşılık verdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Konforculuk küresel bir hastalık halinde artıyor
Nevzat Tarhan, "Rahatlık hastalıkları olarak sınırlı bir kavram var. Beş temel hastalık tanımlanmış....

Haberi Oku