GÜNCEL:
Pilot Uyudu Türk Hava Sahası Karıştı!

 "Jet Airways"e ait Boeing 777-300 tipi yolcu uçağı 300 yolcusuyla Hindistan'ın Mumbai kentinden havalanarak Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidiyordu. Türkiye hava sahasına girene kadar normal bir uçuş gerçekleştiren yolcu uçağı, Ankara üzerinde büyük bir talihsizlik yaşadı.

Yolcu uçağının pilotu uykuya daldı, yardımcı pilot da tabletiyle meşguldu. Uçak hızla irtifa kaybetmeye başladı. 10 bin metrede uçması gereken uçak bin 500 metre irtifa kaybetti. Bu durumdan uçaktaki görevlilerin de haberi yoktu.
Hindistan havayollarına ait yolcu uçağının imdadına Türk kontrol kulesindeki görevli yetişti. Acil çağrı gönderen Türk yetkili, 10 bin metrede uçması gereken uçağın niçin bin 500 metre alçaktan uçtuğunu sordu.
Türk yetkili, yolcu uçağının derhal 10 bin metre seviyesinde uçmasını istedi. Yardımcı pilot, uyuyan pilotu kaldırarak uçağın tekrar normal seyrine dönmesini sağladı. Ancak uçaktaki mürettebat havada yaşanan bu talihsizliği Hindistan Sivil Havacılık Merkezi'ne bildirmedi. Uçuş regülatörüne gelen anonim bir SMS, "Jet Airways"in havada yaşadığı olaydan Hindistan Sivil Havacılık Merkezi'ni haberdar etti.
Havada yaşanan bu dikkatsizlik sonrası Hindistan Sivil Havacılık Merkezi (DGCA) soruşturma başlattı.
Hindistan Sivil Havacılık Merkezi, soruşturma tamamlanana kadar yolcu uçağının pilotu ve yardımcısını uçuşlardan men etti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkyed arasında...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TÜRKYED heyetini kabul ederek küçükbaş hayvancılıkta destekleme...

Haberi Oku