GÜNCEL:
Gazeteciler Cemiyetinden Tepki!

 Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, yaptığı açıklamada Danıştay’ın kuruluş yıldönümü törenine ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir anlayışla TRT ve AA dışında yayın kuruluşlarının habere ulaşımının engellenmesinin anayasal bir ihlal olduğunu vurguladı. Demokrasinin ifade ve basın özgürlüğü yoluyla halkın bilinçli tercih imkânına sahip olması gereken bir yönetim sistemi olduğunu hatırlatan Bilgin, özellikle bir yüksek yargı organının Anayasa ihlalinde bulunmasını esefle karşıladığını söyledi.

Akreditasyon uygulamasının her zaman bir sıkıntı olmakla birlikte günümüz Türkiye’sinde artık sansür boyutlarına yükselen bir problem haline geldiğini vurgulayan Bilgin, “Kim tarafından uygulanırsa uygulansın, ayrımcı, ötekileştirici, ‘benim basınım’ veya ‘kabul görmeyen basın’ anlayışını yansıtan bu uygulama açık bir şekilde anayasal güvence altındaki basın ve ifade özgürlüğü ihlalidir. Gazeteciler Cemiyeti olarak bu uygulamadan vazgeçilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Türk medyasının kamuoyunu bilgilendirme görevi olduğu kadar, bilgi edinmenin de vatandaşların anayasal hakkı olduğu vurgulanan açıklamada akreditasyonun aynı zamanda eşitlik ilkesine de aykırı olduğu hatırlatıldı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkyed arasında...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TÜRKYED heyetini kabul ederek küçükbaş hayvancılıkta destekleme...

Haberi Oku