GÜNCEL:
Ege'de Kaçak Operasyonu!

 Ekipler, Muğla’nın Datça ilçesi Hisarönü Körfezi önlerinde ABD bandıralı Sameba isimli yelkenli teknenin, içinde kaçak göçmenlerle battığı bilgisini aldı. Su alan ve batmak üzere olan yelkenli teknede yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde 23 erkek, 8 kadın, 2 erkek çocuk ve 5 kız çocuk olmak üzere 34 Suriye ve 4 Afganistan uyruklu toplam 38 kaçak göçmen kurtarıldı. Teknede bulunan 2 Gürcistan uyruklu organizatör ise sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak Muğla E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

26 Mayıs tarihinde İzmir’in Karaburun ilçesi kuzeyinde, uluslararası sularda Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde lastik bot içerisinde 35 erkek, 6 kadın, 6 erkek çocuk ve 1 kız çocuk olmak üzere toplam 48 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı. Bu sırada bölgede Yunanistan Deniz Kuvvetleri'ne ait bir karakol botu tespit edilmesine rağmen müdahale etmediği görüldü.

2015 yılı içerisinde Ege Denizi'nde yaşanan 274 olayda 80 bin 26 kaçak göçmen kurtarıldı, 26 organizatör yakalandı.

Anahtar Kelimeler
Egede-kaçak-operasyonu
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkyed arasında...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TÜRKYED heyetini kabul ederek küçükbaş hayvancılıkta destekleme...

Haberi Oku