GÜNCEL:
Ceza Korkusundan Hastaneye Başvurmuyorlar!

 Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Şenol Yılmaz, Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu eğitim ekibinden Psikolog Menekşe, çocuk gelişim uzmanı Buket Deveci ve Adnan Menderes Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Elif Bilgin Savcı’nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde aile, çocuk ve çevre etkenlerinin bağımlılık üzerindeki etkileri anlatıldı. Rehber öğretmen Savcı, Denetimli Serbestlik Kanunu'ndan bahsederek, "2008 yılına kadar bireyin madde kullanması suç değildi. Günümüzde kişi madde kullandığında işin içine polis de, emniyet de giriyor ve suç kapsamında. Diyelim ki çocuk madde kullandı ve polis işin içine girdi. Ne olacak? Çocuğun sicili mi bozulacak? Hayır. Aksine Denetimli Serbestlik Yasası şöyle ilerliyor; birey bir kere kullandıysa bu maddeyi, mahkeme işlemi yapılsa da ben bu kişiyi serbest bırakacağım ama iki haftada bir sağlık kontrolleri olacak, ayrıca rehabilitasyon konusunda destek olunacak. Uzman psikologlar veya AMATEM’lerde destek olunuyor, yani birey serbest olup denetim altında tutuluyor. Bu süreçte çocuğu hayata bağlamak için birçok kurum işbirliği yapıyor." dedi.
Kişilerin, uyuşturucuyu bırakmak istediğinde çekinceleri olabileceğini söyleyen Kadriye Menekşe ise, "Birçok kişi, maddeyi bırakmak istiyor. Diğer yandan ceza alacağını düşündüğü için hastaneye gidip başvurmuyor. Biz ilimizde şöyle bir girişimde bulunduk, ilimizde AMATEM yok. Biz bunu kolaylaştırmak adına Balıkesir’deki hastanelerde temas noktaları kurduk." şeklinde konuştu.
Çocuk ve gençlere yaklaşım ile çevre etkilerinden koruma ve bilinçlendirme yollarının anlatıldığı seminerden sonra evlatlık olduğunu 16 yaşındayken öğrenen uyuşturucu kurbanı manken Burçin Bircan'a ait günlüklerden oluşan bir film gösterildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkyed arasında...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TÜRKYED heyetini kabul ederek küçükbaş hayvancılıkta destekleme...

Haberi Oku