GÜNCEL:
‘Bütçe' Protestosu!

     Kızılay Sümer-1 Sokak’ta toplanan DİSK’e bağlı Emekli-Sen üyeleri, ‘Sermayeye değil, emekliye bütçe’, ‘Sadaka değil toplu sözleşme’, ‘Bilal’e gemi emekliye kuşyemi’ döviz ve pankartları açtı. Toplanan grup buradan Meclise yürümek istedi. Ancak, Çevik Kuvvet ekipleri grubun önünde barikat kurup geçişlerine izin vermedi. Emekliler, yol üzerinde oturma eylemi başlattı. Emniyet mensupları, dövizleri kapatıp, önlükleri çıkarmaları karşılığında grubun geçişine müsaade edeceklerini duyurdu. Bunun üzerine grup, döviz ve flamaları kapatıp Meclise yürüdü. 

     Meclis önündeki eyleme KESK üyeleri ve bazı CHP’li vekiller destek verdi. Burada yapılan açıklamada bütçe görüşmeleri eleştirildi. Eğitime, emekliye ve çalışanlara yeteri kadar bütçe ayrılmadığı ifade edildi. Yapılan açıklamanın ardından gruptakiler olaysız bir şekilde dağıldı.

Anahtar Kelimeler
Bütçe-Protestosu
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkyed arasında...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TÜRKYED heyetini kabul ederek küçükbaş hayvancılıkta destekleme...

Haberi Oku