EKONOMİ:
Ünlü İsimler Genç Girişimcilerle Bir Araya Geldi!

 Suada’da UGM, TOBB ve GATE tarafından Vodafone ana sponsorluğunda tertip edilen G3 Forum’da ekonomi aktörleri girişimci adaylarına deneyimlerini de anlattı. Forumun açılışında girişimci adedinin artması temennisinde bulunan G3 Platformu Başkanı Gülden Yılmaz, bu nedenle temanın ‘Neden Olmasın’ olarak belirlendiğini söyledi. Yılmaz, “Bundan seneler evvel ‘neden olmasın’ sorusu ile yola koyulduk. Adeta göle maya çaldık. Maya tuttu." dedi. Ardından şöyle devam etti:
“Girişimci adaylarına hep sormayı arzu ediyorduk ‘neden olmasın’ diye. Girişimciliğin artması için çabaladığımız dönemlerde G3 Forum’da binlerce girişimci adayı ile bir araya geldik. Onlar birer girişimci de. Deneyimler ortaya koyuyor ki girişimcinin önünde en büyük engel girişimcinin kendisi. Girişimcide binlerce soru işareti var. Bu sorular onu yolundan alıkoyabilir. Dogmalar, kendi önüne koyduğu engeller atması gereken adımları attırmayabilir. Onun için girişimcilere ‘kuralları yak, kalıpları kır’ diyoruz. Onları meydan okumaya davet ediyoruz.”
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk da Türkiye’de girişimciliğe ilginin arttığını ifade etti. Buruk, girişimcilerin toplumda onaylandığını, itibar gördüğünü vurguladı ve şunları dile getirdi:
"Fakülteli girişimcilerin adedi de artıyor. Şu an bunların oranı yüzde 44’e geldi. Biz Vodafone olarak bu konuda ne yapıyoruz? G3 sponsorlarındanız. Bir de Fikir Çarkı adlı projemiz var. Projemiz ile fikirleri alıyoruz, maliklerini eğitiyor, maddi olarak teşvik ediyoruz. Fikirlerin firma haline gelmesini mümkün kılıyoruz. Yetmiyor firmanın ürünlerini ve hizmetlerini satın alıyor, onu ticari yapıya kavuşturuyoruz." 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ege Bölgesi yaprak sarma ihracatında vites...
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Muhammet Öztürk, Ege Bölgesi'nin 2026 yılının ilk...

Haberi Oku