EKONOMİ:
Üçüncü Köprüye 500 Milyon Euroluk Kredi!

 St.Petersburg’da gerçekleşen Uluslararası Ekonomik Forum (SPIEF 2015) çerçevesinde sağlanan mutabakatı Sberbank adına Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, İGA Havalimanı İşletmesi AŞ adına da Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir ve Cemal Kalyoncu imzaladı.

Üçüncü Havalimanı ile ilgili yaklaşık 6,6 milyar Euro’luk planlanan yatırımın 2,3 milyar Euro’luk kısmı konsorsiyum üyesi 5 şirketin koyacağı öz kaynaktan karşılanacak. 4,3 milyar Euro’luk kısmı ise proje finansmanı şeklinde sağlanacak. Sberbank’ın Türkiye yatırımı DenizBank da bu projede 500 milyon Euro’luk finansmanla, kredi desteği sağlayan 7-8 bankadan biri olacak.

Sberbank’ın sağlayacağı 500 milyon Euro’luk kredi 16 yılı kapsıyor. Bu rakamın 30 milyon Euro’luk kısmı işletme sermayesi kredisi şeklinde olacak.

Anlaşma ile ilgili değerlendirmede bulunan Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gorkov, “Dünyanın en büyük havalimanı inşaatının yapımı ve işletmesinde finans desteği sağlamaktan memnunuz. Proje tamamlandıktan sonra yıllık 150 milyon yolcu kapasitesinin olması planlanıyor. Biz önde olan Türk şirketleri ile işbirliğimizi geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Sberbank, TAV Airports Başkan ve CEO’su Sani Şener’le de bir mutabakat zaptı imzaladı. Rus banka yine DenizBank aracılığı ile TAV Bodrum Havalimanı, TAV İstanbul Atatürk Havalimanı ve TAV İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na da finansman desteği sağlayacak. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ege Bölgesi yaprak sarma ihracatında vites...
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Muhammet Öztürk, Ege Bölgesi'nin 2026 yılının ilk...

Haberi Oku