DÜNYA:
Ukrayna'da Ateşkes İlan Edildi!

 Rus İnterfaks haber ajansına konuşan kaynaklara göre, Ukrayna ve tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden sözde Lugansk ve Donetsk halk cumhuriyetleri temsilcileri bugün saat 18.00’ten (Moskova saatiyle) itibaren ateşkes ilan edilmesi hususunda anlaştı. Ajans kaynağı, “Taraflar ateşkesle ilgili protokol imzaladı. Protokol 14 maddeyi öngörüyor. Maddeler arasında esirlerin takası ve diğer konular var.” dedi.

Toplantıya Ukrayna’yı temsilen eski Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, Rusya’yı temsilen Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov, AGİT’i temsilen Heidi Tagliavini, tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk’i temsilen Aleksandr Zaharçenko ve Lugansk’ı temsilen de Aleksandr Plotnitski katıldı.

Ukrayna’da tarafların birbirini öldürmesinin sonlandırılması ve silahların susması gerektiğini savunan Kuçma, “Bizim açımızdan anlaşmanın imzalanmasını engelleyecek bir durum yok. Tüm taraflar aynı görüşte olursa, biz de anlaşmayı imzalarız. Öncelikle ateşkesi sağlamalıyız, sonra da yapacaklarımıza bakmalıyız. Biz buraya barış için geldik.” ifadeleri kullanmıştı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye...
Fransa'da düzenlenen Uluslararası Cannes Film Festivali, bu yıl da iddialı yapımları, dünya yıldızlarını...

Haberi Oku