DÜNYA:
Gazzeliler Kalıcı Çözüm istiyor!

 Evi yıkılan Ahmet Masbah Sakkar, ateşkesin her iki taraf için de iyi olduğunu söyledi. Sakkar, “Ateşkes ile burada devam eden yıkım durdu.” dedi.

Evi yerle bir olan başka bir Gazzeli Muhammed İbrahim Ateiş ise ateşkesin bir anlamı olmadığını söyledi. Ateiş, “Ateşkes çok anlamsız. Biz ülkede istikrar istiyoruz. Her gün eve gelip sonra da evi terk etmek istemiyoruz. Bir gün burada uyumak, diğer gün başka bir yerde. Bunu istemiyoruz. Evim tamamen yıkıldı. Şimdi bütün hayatımız bozuldu. Bu bizim kaderimiz, Filistin halkının kaderi.” ifadelerini kullandı.
Kökten bir çözüm istediklerini belirten Ateiş, “Biz kesin çözüm istiyoruz. BM, Filistin için kesin çözüm bulmalı. Onlar (İsrail) kendi ve biz de kendi hakkımızı almalıyız. Biz kendi haklarımız olan bir ülke istiyoruz. O zaman sorun kalmaz.” dedi.
Dairesi yıkılan başka bir Gazzeli Hitam İbrahim Musa ise “Biz herkes için barış ve güvenlik istiyoruz. Biz ne istiyoruz? Biz şerefli yaşam istiyoruz. Filistin halkı aşağılandı. Size soruyorum. Kaç kişi öldü, kaç kadın, çocuk ve yaşlı öldü?” diye konuştu.
İsrail ile Hamas arasında Mısır’ın aracılığı ile görüşmeler devam ederken, 72 saatlik ateşkesin bitmesinden sonra 5 günlük yeni bir ateşkes kabul edildi. İsrail’in 8 Temmuz’da başlayan Gazze’ye hava saldırıları ve kara harekatı sonucu çoğunluğu sivil bin 950 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail tarafından ise çoğu asker 67 kişi öldü. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye...
Fransa'da düzenlenen Uluslararası Cannes Film Festivali, bu yıl da iddialı yapımları, dünya yıldızlarını...

Haberi Oku