BURSA HABERLERİ:
Yıldırım'da İnşaatta Göçük!

Merkez Yıldırım ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi Vişne Caddesi üzerindeki bir inşaatta meydana gelen göçükte adeta can pazarı yaşandı. İnşaatın temel çalışmaları sırasında meydana gelen göçükte yolun altındaki toprağın kayması sonucu iki işçi toprak altında kaldı. Olayın haber verilmesi üzerine olay yerine başta AFAD ekipleri olmak üzere itfaiye ve Bursagaz ekipleri sevk edildi.

Dün geceden beri devam eden sağanak yağışında etkisi ile yaşanan toprak kayması sırasında toprak altına kalan iki işçiden biri kendi imkanlarıyla çıktı. Ağır yaralanan Ömer Yılmaz (38) ise olay yerine gelen AFAD ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonrası kurtarıldı.
Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini inşaat alanında yaptığı ağır yaralı işçi Ömer Yılmaz ambülansla Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
ÖNLEM ALINMADAN ÇALIŞMA YAPILIYOR
Göçük nedeniyle çevre binaların da tehlike atlattığı belirten mahalle sakinleri tepki gösterildi. Önlem alınmadan inşaat çalışması yapıldığını ifade eden çevre sakinlerinden İsmail Ünal, “Toprak kaydı adam kaldı toprağın altında, bir saat falan uğraştılar çıkarmak için, şuraya bir önlem alınmadan yapılıyor.” dedi.
Beytullah Soyer de, önlem alınmadan çalışmanın devam ettiğini dile getirirken, “Orada bayağı bir uğraştılar çıkarmak için. AFAD falan geldi. Çünkü toprak bir anda düştü. Her hangi bir önlemde alınmadı bu zamana kadar. Bu yol yaklaşık 20 gündür kapalı. Bu toprak devamlı kayıyor ama kaydığı halde bir önlem alınmadan çalışma yapıldı. Buraya herhalde fabrika inşaatı yapılıyor ama önlem alınmadığı için böyle şeyler yaşanıyor. Karşıdaki binalarda tehlikede.” şeklinde konuştu.
Ev sahibi Efrail Laçin ise, şunları söyledi: “BUSKİ’yi 30 sefer aradım gelip orayı yapmadılar. Her günde söylüyorum. Ben onlara baştan dedim iki metre fen işleri kestikten sonra inşaat iki metre daha asfaltı kesti orasını burasını, dedim burada doğalgaz borusu var kimse dinlemedi.”
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada...
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURULAŞ, toplu taşıma araçlarının bakım ve onarım çalışmalarını...

Haberi Oku