BURSA HABERLERİ:
Yangın Helikopteri Bursa'da Göreve Başladı!

 Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Ukrayna’dan gelen uçuş ekibini ziyaret ederek helikopter hakkında bilgi aldı. Coşkun, şunları dile getirdi: “Toplam 2200 beygir gücü olan çift motorlu, 5 ton yük veya 12 kişi taşıma kapasiteli 1adet KA-32T yangın söndürme helikopteri görevlendirildi. 1 Temmuz-30 Eylül arasında görev yapacak helikopter, yangın alarmı ile en geç 12 dakika içerisinde havalanarak müdahale edecek. Bambi boş olduğunda saatte 200 km, dolu iken 150 km hızla uçan helikopter tek seferde bambiye aldığı 2 bin 500 litre (2,5 ton) suyu atarak yangına müdahale ediyor.”

Helikopterin bir saatlik uçuş ücretinin 5 bin 178 dolar artı KDV olduğunu dile getiren Coşkun, uçuş ekibinin 1’i Türk 3 pilot, 2 uçuş mühendisi, 3 teknisyen ve iki orman mühendisinden oluştuğunu kaydetti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada...
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURULAŞ, toplu taşıma araçlarının bakım ve onarım çalışmalarını...

Haberi Oku