BURSA HABERLERİ:
Sağlıkçılara Kimyasal Eğitimi!

 Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde çalışan ilgili personellerin bilgi düzeylerinin arttırılması amacıyla Kimyasal Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) eğitimi verildi. Bursa başta olmak üzere Çanakkale, Balıkesir, Yalova’dan gelen yaklaşık 40 sağlık çalışanının katıldığı eğitimler iki gün sürdü. 

İlk günü KBRN Bölge Merkez Hastanesi olan Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde teorik olarak gerçekleşirken, ikinci Bursa AFAD Koordinasyon Merkezinde uygulamalı olarak gösterildi. Bursa AFAD Koordinasyon Merkezinde yapılan KBRN saldırı anında nasıl müdahale edileceği, senaryo gereği bir kaza sonucu oluşan kirlenmeyle ilgili tehdide müdahale, dekontaminasyon, ilk yardım ve tahliye uygulamaları anlatıldı. 

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, Bursa’nın birinci derece deprem bölgesinde olması nedeniyle risk altında olduğunu, olası bir depremde özellikle sanayi bölgelerinde bulunan fabrikalar nedeniyle kimyasal ve endüstriyel sızıntı ve patlamalar yaşanabileceğini, kurumların ve personelin duruma hazırlıklı olmasının önemli olduğunu belirtti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Osmangazi Belediyespor sporcusu ve antrenörü...
Osmangazi Belediyespor'un başarılı sporcusu Nihan Tahran ve antrenör Umut Çetin, Norveç'te düzenlenecek...

Haberi Oku