BURSA HABERLERİ:
Nilüfer'de Naylon Poşet Yerine Bez Torba Seferberliği!
Nilüfer Belediyesi, naylon poşet yerine bez torba kullanımının arttırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda çocukların da bilinçlenmesi adına, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Görükle Akşemsettin İlkokulu öğrencilerine bez torba dağıtıldı. Okulda düzenlenen etkinlikte önce 3’üncü sınıf öğrencileri Ata Gürsoy ve Tuba Öztoprak, naylon poşet kullanımının nelere yol açtığını hazırladıkları sunumla arkadaşlarına anlattı. Nilüfer Belediye Meclisi Çevre ve Kırsal Alan Komisyonu Başkanı Lütfü Günenç’in de katıldığı etkinlikte, öğrenciler naylon poşetlerin doğadan 500 yılda kaybolduğuna dikkat çekti.

Minik öğrencilerin sunumunun ardından konuşma yapan Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Lütfü Günenç, çocukların çevre konusunda küçük yaşta bilinçlenmesinin önemine dikkat çekti. Günenç, “Doğaya ne veriyorsak onun karşılığını  alıyoruz. Hepimiz bu doğada yaşıyoruz. Eğer toprağı, havayı, suyu kirletirsek doğa da bize karşılığını olumsuz yönde verir. İnanıyorum ki sizler ileride yönetime geldiğinizde doğanın korunması için gerekenleri yapacaksınız,” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin çevreyi korumak adına önemli çalışmalar yaptığını anlatan Günenç, şöyle devam etti: “Kendi hizmet binalarımızda güneş panelleri kurup çevrenin temiz tutulmasına katkı sağlıyoruz. Rüzgar türbini kurma projemiz var, geri dönüşüm çalışmalarımız var, ancak bunlar yetmez. Çünkü bireysel olarak bir şeyler yapmadığımız zaman belediyeler ne kadar yaparsa yapsın bir şeyler eksik kalıyor” dedi.  Günenç daha sonra naylon poşet kullanmamaları konusunda uyarılarda bulunduğu öğrencilere, çevreci bez çantalardan hediye etti.


GÖLYAZI’DA ÇEVRE TEMİZLİĞİ

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Gölyazı Mahallesi’nde de temizlik seferberliği vardı. Nilüfer Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Nilüfer Kent Konseyi ve Mahalle Komiteleri Ofisi tarından başlatılan çevre temizliğinde evsel atıklar, kullanılmayan eşyalar ve hafriyat atıkları toplandı. Çevre temizliğine,  Gölyazı Ünallar İlkokulu öğrencileri ve Gölyazı halkı da destek oldu.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Osmangazi Belediyespor sporcusu ve antrenörü...
Osmangazi Belediyespor'un başarılı sporcusu Nihan Tahran ve antrenör Umut Çetin, Norveç'te düzenlenecek...

Haberi Oku