Ülkemizde öyle bir kesim varki,her türlü değere saldırmak için sanki and içmişler.İşleri güçleri kutsal olan ne varsa pervasızca,hayasızca,sinsice provoke etmek.Toplumların hassas olduğu  değerleri hedef seçiyorlar ve en akla gelmez yöntemlerle saldırıyı gerçekleştiriyor.
  Bu kesimin militanları; intihar saldırısında kendini patlatıp onlarca masum kişinin ölümüne sebep olan militanlar gibi,toplumsal değerlere karşı  pervasızlıkta sınır tanımıyorlar.              Saldırı  için seçtikleri hedeflerde ise dini,milli,etnik,mezhep,ahlak,inanç,gelenek  fark etmiyor. Her kesime göre militan yetiştiriyorlar.Çok güçlü ve derin tezgahlarda yıllarca işleniyorlar ve toplumun üstüne salınıyorlar.
   Ülkemizde çokça şahit olduğumuz bu tip provakatif saldırılara bir ay kadar önce bir yenisi daha eklendi.Bu sefer seçilen kitle ise Çerkes vatandaşlarımız oldu.
   Çerkeslere yönelik yapılan provakatif saldırıda seçilen hedef ise;Çerkes kültürünün özünü oluşturan ve beşbin yıllık geçmişi olan XABZE olmuştur.
    XABZE; Çerkes kültürünün kalbi dersek yanlış bir şey söylemiş olmayız.Dünyada var olan canlı,cansız her şeye saygıyla yaklaşmak XABZE’nin temelidir.Kısaca eksiksiz bireyden sorunsuz toplum oluşturmak olarakta tarif edebiliriz XABZE’yi.Çerkeslerin hapishanesi olmayan toplum olarak tarihe geçmelerini sağlayan temel yapı XABZE’dir.XABZE günümüzde Milli Eğitimin ders pırogramına alınıp,derlenerek okutulması gereken, mükemmel insani içeriği olan bir kaynaktır.
    Nezih bir toplum olan Çerkeslerin bu muazzam kültürüne yapılan saldırıda; devşirilmiş bir kaç zavallı kadın sinsice maşa olarak kullanılmıştır.Bu zavallı tayfaya; Çerkeslerde; “insan zihnine sahip olmayan maymunsu yaratıklar” için kullanılan bir isimide uydurularak, serseri mayın gibi Çerkes toplumunun üstüne salınmıştır.
   Kendilerini kadın hareketi olarak lanse etmeye çalışan bu güruh; yayınladıkları bildiride burda yazmama terbiyemin müsaade etmeyeceği iğrenç kelimelerle ,Çerkes kültürünün kalbini oluşturan XABZE’nin üstüne kusmuşlardır.
   Sözde Çerkes kadınlarının hakkını savunduklarını iddia eden ama söylemlerinde kadın için hiçbir olumlu somut öneriye rastlanmayan,aksine Çerkes kültüründe kadına yönelik üst düzey,medeni ayrıcalığıda aşşağılayan  çürük zihniyet milyonlarca Çerkes vatandaşımızı derinden yaralamıştır.
  Çerkes kültürüyle,XABZEYLE hiç alakası olmayan,tamamen yozlaşmış,Çerkes kadınını günümüzün dejenere olmuş bakış açısıyla değerlendirerek harekete geçirilen art niyetli bu tayfa;Çerkes vatandaşlarımızın  yaşadıkları sorunlarına,yeni bir sorun olarak eklenmiştir.
   Bu art niyetli harekete hemen mikrofon uzatıp saçmalıklarına çanak tutan STK ve internet üzerinden yayın yapan kanallarda en az bu güruh kadar Çerkeslerin XABZE’sine zarar vermişlerdir.Bu kuruluşlar, ülkemizin güzide halklarından olan Çerkes toplumunun dejenerasyonu amaçlı saldırısına katkıda bulunmuşlardır.
   Çerkes vatandaşlarımız  kendi varlıklarının temel taşını oluşturan XABZE’ye yapılan bu sinsi saldırıya karşı soğukkanlı davranarak gereken cevabı vermelidir.Çünki bu tip yapılar bindirilmiş kıtalar gibidir ve kendilerine toplumda yer edinip,toplumu çürütmek için her yolu deneyeceklerdir.Özellikle Çerkes STK’larında yandaş bulup yuvalanmaya çalışacaklardır.
   Yüz yıl süren ve emperyalist Ruslara karşı kadim ülkeleri olan Kafkasya’nın yüzde doksanını kaybeden  Çerkesler; bundan sonraki varlık mücadelelerini kaybet istemiyorsa eğer; Kültürlerinin kalbini oluşturan XABZE’lerine mutlaka sahip çıkmalıdırlar.
   Evet Çerkes kültürünün Kalbi olan XABZE’ye malum yapılar tarafından bir kurşun sıkılmıştır.Şayet Çerkesler bu marjinal harekete gerekli çözümü bulup cevabını vermezlerse yarın kültüre bomba attıklarında çok daha büyük hasarla karşılaşılacaktır.
  İki ata sözü bu konuyu çok daha anlaşılır kılacaktır.Birincisi “Sinek küçüktür ama mideyi bulandırır”, ikincisi “Yılanın Başı Küçükken Ezilmelidir“.
Kalın Sağlıcakla...
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

banner108