Sur ilçesine bağlı Dabanoğlu Mahallesi’ndeki iş yerinde öğrencilere eğitim veren Yoldaş, tek yol arkadaşının sazı olduğunu belirtiyor. Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’i Diyarbakır’da sahneye çıkarttığını anlatan Yoldaş, Tatlıses’in kendisinin talebesinin olduğunu belirtti.
Diyarbakırlı yazar ve şair Ayşe Şan’ın kendi hocası olduğunu dile getiren Yoldaş, “Ben de kendisinin çok emeği var. Sur içinde bizim komşumuzdu. 1977 yıllarında ben Çağlayan Gazinosu’nda işe girdim. İbrahim Tatlıses oraya gelirdi. Ben bazen onu sahneye çıkarırdım. İbrahim Tatlıses benim talebemdi. Çünkü ben yaşça ondan büyüğüm. O yenilere göre eskidir, bana göre yenidir. Çünkü ben ondan evvel işe başladım.” dedi.
‘KENDİSİ BENİ ARAMADI’
Tatlıses’in kendisini aramadığını belirten Yoldaş, “Yerimi bilmediği için aramadı. Aslında İbrahim Tatlıses vefalı bir insandır. Ben onu çok iyi tanıyorum. Fakat ben de yerini bilmiyorum. Benim yerimi bilseydi arardı.” diye konuştu.
‘OLAYLARDAN ÇOK ETKİLENDİM’
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan etkilendiğini söyleyen Yoldaş, 4 ay iş yerini açamadığını kaydetti. 21 şiir kitabının olduğunu ifade eden Yoldaş, “Düğünlere gidiyorum. Arbane ve davul yapıyorum. Bunları yapmazsam ekmek yiyemem. 4 ay benim dükkânım kapalı kaldığı için perişan oldum. Benim kitaplarımı ve şiirlerimi okuyan beni tanıyor. Benim kitap ve şiirlerimin ön sözünde 'dünya halklarının barış ve kardeşlik içinde yaşaması için benim şiirlerim yazılmıştır' yazar. Şiirlerimin kesinlikle uzaktan yakından siyasetle alakası yoktur. Sevgi üzerine, kardeşlik üzerine, muhabbet üzerine kurulmuş binem binam. Ben asla şiddeti bilmem.” ifadelerini kullandı.
Tatlıses'i Ben Sahneye Çıkarırdım!
Zülfü Yoldaş, 65 yaşında. 2 ay önce silah ve patlama seslerinin duyulduğu Sur ilçesinde yaşıyor. Diyarbakır'ın yetiştirdiği ünlü ozanlardan biri. Halk arasında "Aşık Zülfi" olarak tanınan Yoldaş, henüz 22 yaşındayken bir rüya üzerine kendini müziğe adamış. Arbane ve davul yapan Yoldaş, barış ve kardeşlik üzerine şiir yazıyor, türküler söylüyor.
