KULTUR-SANAT:
Ramazan'da Caz için Gelecek!

Cazın en büyük isimlerini ramazan ayında ve en özel mekanlarda seyirciyle buluşturma hedefiyle 2009 yılında yola çıkan Ramazanda Caz Festivali, yedinci yılında da düzenlediği konserlerle devam ediyor. 

Ramazanda Caz Festivali'nde, 27 Haziran'da Jon Balke sahneye çıkacak. Manyetik Kuzey Orkestrası ile tanınan Norveçli caz piyanisti ve besteci Jon Balke, müzik kariyerine klasik gitarla başlangıç yaptı. 12 yaşında tarzını blues ile değiştiren Jon Balke, 18 yaşında ise Aril Andersen Quartet’e katıldı. 

1980’lerin ortalarından itibaren tek başına çalışma kararı alan Jon Balke, çıkarttığı ilk albümü "Saturation"ı 1988 yılında yayınladı. Bu albümü 2004’te çıkardığı “Diverted Travels”, 2007’de çıkardığı “Book of Velocities”, 2009’da çıkardığı “Siwan” ve 2011’de çıkardığı “Say and Play” adlı albümleri izledi. 

Başarılı müzisyen albüm çalışmalarının yanında kurduğu müzik toplulukları ve özgün besteleri ile de tanındı. Özellikle Amina Aaloui ve Jon Hasell ile kurduğu SIWAN ve Manyetik Kuzey Orkestrası en dikkat çeken projeleri oldu.

Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleşecek konserde, Jon Balke'ye vokalde Mouna Boutchebak ve perküsyonda Snorre Bjerck eşlik edecek. Grubun, “Siwan Müziği”ni icra edecekleri konsere, Cenk Erdoğan’ın da perdesiz gitarıyla katılacak. 

 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Kıvılcım Kalay'dan Demet Akalın modeli
“Kendinden Kaçan Kadın” ve “Beş Kadın Tek Cehennem” adlı kitapların yazarı Kıvılcım Kalay, şimdide...

Haberi Oku